Κυριακή, 19 Μαΐ
26oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι από τον κλάδο του μετάλλου

ΦΩΤΟ από το Thesstoday
ΦΩΤΟ από το Thesstoday

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε χαλυβουργίες, χυτήρια, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στην ΕΛΒΟ κτλ, κάνουν σήμερα 24ωρη απεργία.

Διεκδικούν μεταξύ άλλων, μέτρα για την προστασία των ανέργων και ικανοποιητικές για τη μέση οικογένεια Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ο κλάδος, όπως λένε οι εργαζόμενοι, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα (μετά τον κλάδο των κατασκευών) και η ανεργία στον χώρο έχει εκτοξευτεί σε ποσοστό που κυμαίνεται από 35-40%.

Όπως διαβάζουμε στο ThessToday, στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας Θράκης που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, έκαναν συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου,
ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και συμμετείχαν στη συγκέντρωση των φοιτητών-σπουδαστών που έγινε νωρίτερα στο σημείο, όπως επίσης και στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στον ΟΑΕΔ της οδού Λαγκαδά.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου κατηγόρησε τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και συγκεκριμένα τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης,
πως πήραν απόφαση για μια και μόνο συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αθήνα,
“υποσκάπτοντας” με τον τρόπο αυτό την αποτελεσματικότητα της απεργίας.
Και αυτό καθώς με βάση την απόφαση, τους χιλιάδες εργαζόμενους στην περιφέρεια, θα τους εκπροσωπούσαν μόνο τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων που θα πήγαιναν στη συγκέντρωση της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα:

Bόλος: Έπιασαν δύο νεαρούς για τις μολότοφ στο ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου

Πρέβεζα: Τους “κούρεψαν” το χρέος τους κατά 65%

Ηλεία: Όταν η οικογένεια άκουσε τα βήματα στη σκάλα, ήταν πολύ αργά…

Βοιωτία: Ξεψύχησε στο κατεστραμμένο του αυτοκίνητο – ”Καρφώθηκε” σε μαντρότοιχο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε