Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στυλιάρια, κράνη και ένα αλεξίσφαιρο στην Κατάληψη 111 – Βρέθηκε και μαχαίρι σε διπλανό πάρκο

Θεσσαλονίκη: Στυλιάρια, κράνη και ένα αλεξίσφαιρο στην Κατάληψη 111 – Βρέθηκε και μαχαίρι σε διπλανό πάρκο

Σχεδόν… αξημέρωτα έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε λίγα λεπτά, η επονομαζόμενη κατάληψη 111 (σ.σ. από τον αριθμό στο δρόμο) έληξε.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τελούσε υπό κατάληψη από τον Μάρτιο του 2015, δεν βρήκαν κανέναν. Βρήκαν όμως ξύλινα στυλιάρια, γυάλινα μπουκάλια μπίρας, πυροσβεστήρες, κράνη, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αντισφυξιογόνες μάσκες.

Επίσης, σε πάρκο που βρίσκεται δίπλα από το υπό κατάληψη κτίριο, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαχαίρι κουζίνας, μήκους 26 εκατοστών, με λάμα 15 εκ., σύμφωνα με το grtimes.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκαλύφθηκε, από κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, ότι, άγνωστο ποιος, είχε φτιάξει παράνομη ηλεκτρική εγκατάσταση με αυτοσχέδια συστήματα και συνδέσεις προκειμένου να ρευματοδοτείται παράνομα ο χώρος.

Παρά το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προχωρήσει στο κόψιμο μιας παροχής, χρησιμοποίησαν τρόπο με τη μέθοδο του by pass για να έχουν εκ νέου πρόσβαση στο ρεύμα, σύμφωνα με το voria.gr.

Παρών στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης ήταν και εισαγγελέας. Το κτίριο ανήκει στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο είχε εκδοθεί το 1938, ενώ μετά το σεισμό του 78 δεν ξανά χρησιμοποιήθηκε.

Σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και για αυτόν το λόγο ενδέχεται να κατεδαφιστεί, καθώς εκτιμάται πώς δεν χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο.

Με πληροφορίες από voria.gr και grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις