Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ (pics, video)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ (pics, video)

Μαζική κινητοποίηση με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από φοιτητικούς συλλόγους, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο άγαλμα Βενιζέλου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτηρούν διακριτικά τη συγκέντρωση έχοντας παρατάξει περιμετρικά κλούβες με διμοιρίες των ΥΑΤ.

Οι διαδηλωτές έχουν στήσει μικροφωνική και ανήρτησαν πανό που αναγράφουν χαρακτηριστικά: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες» και θα ακολουθήσει πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, περνώντας πρώτα από την Εγνατία, και συνεχίζοντας στις οδούς Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή, ενώ οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και αύριο με φοιτητικό συλλαλητήριο με το ραντεβού να έχει προγραμματιστεί στη μία το μεσημέρι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις