Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στον Εύοσμο κατά του lockdown – Η φημολογία που προκαλεί οργή

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στον Εύοσμο κατά του lockdown – Η φημολογία που προκαλεί οργή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν για τρίτη μέρα κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, αντιδρώντας στην επιβολή σκληρότερου lockdown από το Σάββατο μέχρι 1 Μαρτίου ελέω εντοπισμού κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Η οργή των διαδηλωτών πλην των επιπλέον μέτρων στην περιοχή, πηγάζει από τις φήμες που θέλουν τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών, δηλώνοντας πως θα καταθέσουν ψήφισμα ενάντια σε αυτό, με τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου με ανακοίνωσή του να χαρακτηρίζει τις φήμες «πέρα για πέρα αναληθείς», εξηγώντας παράλληλα ότι θα προχωρήσει σε μήνυμα σε όσους διαδίδουν τα fake news.

«Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου με αφορμή τις φήμες που διαρρέονται από συγκεκριμένα κέντρα και αφορούν στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου, ξεκαθαρίζει ότι είναι πέρα για πέρα αναληθείς.

Ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ή της Αστυνομίας με το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Είναι δε προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα τηρούσε κρυφή ατζέντα για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, με τον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό να συγκαλεί τηλε-σύσκεψη το μεσημέρι της Κυριακής προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα.

«Τα παιδιά που πηγαίνουν σε σχολείο έξω από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου δυστυχώς δεν θα πάνε» δήλωσε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός. Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου απαντώντας στην ερώτηση του ThessToday.gr για το τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία και τους μαθητές εξήγησε ότι «όσα παιδιά πηγαίνουν σε σχολεία εκτός του δήμου π.χ. στα ιδιωτικά ή στον Παύλο Μελά, δυστυχώς δεν θα πάνε και θα γίνει τηλεκπαίδευση. Τα σχολεία στον δήμο όπως ξέρετε είναι ήδη κλειστά λόγω του lockdown και γίνεται επίσης τηλεκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν χάσει τις ώρες».

Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο, ο κ. Μανδαλιανός εξήγησε ότι «είναι λογικό μετά από πολύμηνη καραντίνα να υπάρξει αντίδραση», προσθέτοντας ότι «καταλαβαίνω την αγανάκτηση του κόσμου». Στο σημείο υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιούν και ελέγχους σε διερχόμενους πεζούς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις