Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά – «Κόντρα σε λογικές εκφυλισμού και αναψυχής»

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά – «Κόντρα σε λογικές εκφυλισμού και αναψυχής»

Συγκέντρωση για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το ΠΑΜΕ…

Από τις 10.00 το πρωί μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητές και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. «Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζόμενων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Κόντρα σε λογικές αποστράτευσης, εκφυλισμού και αναψυχής που προσπαθεί να επιβάλει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, με πρώτη και καλύτερη την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επεκτείνει τις πασχαλινές αργίες με την απόφαση για 4 Μάη», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα.

“Με την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μεταφέρουμε το βαθύ και ανεξίτηλο σύνθημα που έγραψαν οι ήρωες της τάξης μας από το Σικάγο τον Μαΐου του ’36, με τους 200 εκτελεσμένους κομουνιστές, το σύνθημα ότι η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική”, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτιδης.

“Η εργατική τάξη πάρα τις δυσκολίες, παρά τις οποιεσδήποτε χρονικά περιορισμένες υποχωρήσεις, θα περάσει με όρους αντεπίθεσης και θα ολοκληρώσει τον δρόμο της ιστορικής της αποστολής, της κατάργησης εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο”, συμπλήρωσε. Δείτε το βίντεο του grtimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις