Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο φοιτητών για τα Τέμπη – «Η θλίψη και το πένθος έχει μετατραπεί σε οργή»

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο φοιτητών για τα Τέμπη – «Η θλίψη και το πένθος έχει μετατραπεί σε οργή»

Στους δρόμους βγήκαν και σήμερα (09.03.2023) οι φοιτητές στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχώρησαν και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, «παραλύοντας» το κέντρο της πρωτεύουσας. 

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν αρχικά στο μνημείο της Καμάρας και κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσα, κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά. 

«Η θλίψη και το πένθος έχει μετατραπεί σε οργή και ανάγκη για δικαίωση», δήλωσε από το σημείο η Σοφία Χατζόπουλου, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας-Αρχαιολογίας, τμήμα του ΑΠΘ οποίου τελεί υπό κατάληψη.

«Οι φοιτητές είμαστε -και θα συνεχίσουμε να είμαστε- στην πρώτη γραμμή του αγώνα», είπε ακόμη, υπενθυμίζοντας ότι 12 συμφοιτητές τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, βρίσκονται ανάμεσα στους συνολικά 57 νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Διεκδικούμε την κρατικοποίηση του ΟΣΕ, διεκδικούμε ασφαλείς μετακινήσεις, διεκδικούμε τη δικαίωση για τους νεκρούς που μετράμε, διεκδικούμε να μην ξαναυπάρξει τέτοιο προδιαγεγραμμένο έγκλημα», τόνισε επιπλέον.

Δείτε βίντεο:

Να σημειωθεί πάντως μέρος των διαδηλωτών, ξεκίνησε την πορεία και κατευθύνθηκε στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, ενώ ένα άλλο μπλοκ, παρέμεινε στην Καμάρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της πορείας, οι φοιτητές σταμάτησαν στη μέση του οδοστρώματος και έγραψαν συνθήματα για τα θύματα των Τεμπών όπως «το αίμα φοιτητών δεν θα ξεχαστεί».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από GR Times

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις