Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο για τις νέες ταυτότητες – Η προσευχή των αρνητών

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο για τις νέες ταυτότητες – Η προσευχή των αρνητών

Οι νέες ταυτότητες έρχονται και συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Στη Θεσσαλονίκη, αρνητές κάθε ηλικίας κάνουν συλλαλητήριο με τις εικόνες στο σημείο να κεντρίζουν τα βλέμματα…

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις νέες ταυτότητες γίνεται στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπροστά στον Λευκό Πύργο. Με πανό, εικόνες της Παναγίας ακόμα και μεγάλους ξύλινους σταυρούς, οι αρνητές θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις πάγιες απόψεις τους. Το newsit.gr βρίσκεται στο σημείο και παρακολουθεί λεπτο προς λεπτό τα όσα συμβαίνουν.

Στο συλλαλητήριο βρίσκονται ακόμα και ιερείς. Γονείς με τα παιδιά τους. Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» άπλωσαν ένα πανό που γράγει πως «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία». Κοντά τους, λίγο πριν το συλλαλητήριο ξεκινήσει μια σειρά από πηγαδάκια στα οποία ακούγονταν οι ίδιες απόψεις.

Ότι οι νέες ταυτότητες δεν είναι τίποτα άλλο παρά «ηλεκτρονική σκλαβιά» με μια διαρκή παρακολούθηση όπως πιστεύουν. Τόσο των ίδων όσο και των προσωπικών τους δεδομένων. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 19:00 όπως ήταν προγραμματισμένο, με την προσευχή που βλέπετε στο επόμενο βίντεο. Με τον συγκεντρωμένο κόσμο που εν τω μεταξύ είχε αυξηθεί να ψέλνει…

Στο συλλαλητήριο για τις νέες ταυτότητες έδιναν το παρών λίγο πριν τις 19:30 περίπου 3.000 άτομα. Άκουγαν τους αρνητές ιερείς που πήραν πρώτοι τον λόγο, να λένε πως οι νέες ταυτότητες είναι ένα «φακέλωμα που επανέρχεται μετά από 40 χρόνια». Και συνέχιζαν: «Δεν πρόκειται με τη βοήθεια του Θεού να πάρουμε τις νέες ταυτότητες που βάναυσα προσβάλουν την υπόστασή μας, ως χριστιανών και Ελλήνων».

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης των παλαιοημερολογιτών, άσκησε δριμεία επίθεση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι ειναι προδότης. Του επιτέθηκε μάλιστα και για το γεγονός ότι στην επίσκεψή του στην Λήμνο μαζί με τον Πάπα της Ρώμης δεν φορούσε σταυρό.

Οι συγκεντρωμένοι πιστεύουν και λένε τα ίδια σε γενικές γραμμές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που δηλώνουν αποφασισμένοι και σίγουροι για τα όσα κάνουν. Δείτε παρακάτω τι λέει στο newsit.gr και στον Άγγελο Λαμπίδη μια γυναίκα που αντιδρά και πήγε στο συλλαλητήριο με ένα ξύλινο σταυρό.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία», οι διαδηλωτές θύμισαν  εποχές κορονοϊού, με τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις τους, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Το κάλεσμα έγινε μέσω social media από οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του covid. Πιστοί από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που αντιδρούν στις νέες ταυτότητες, ετοίμασαν την «κάθοδο» στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από μερίδα πιστών, οι οποίοι τις χαρακτηρίζουν ως «ηλεκτρονική σκλαβιά», προσθέτοντας ότι σε αυτές θα υπάρχουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα σε ηλεκτρονικό τσιπάκι, ενώ ανησυχίες εκφράζουν και για το θέμα του γεωεντοπισμού μέσω αυτών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις