Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συμμορία ληστών αποφυλακίστηκε και άρχισε τα ίδια – Οι εικόνες πίσω από τα χτυπήματα (pics)

Θεσσαλονίκη: Συμμορία ληστών αποφυλακίστηκε και άρχισε τα ίδια – Οι εικόνες πίσω από τα χτυπήματα (pics)

Οι ληστές χτυπούσαν σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Άρτια οργανωμένοι σκόρπιζαν τον τρόμο. Οι πέντε από τους έξι, είχαν αποφυλακιστεί πριν από ένα μήνα…

Για έναν μήνα έμειναν έξω και άρχισαν ξανά τις κλοπές και τις ληστείες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Αστυνομικοί κατάφεραν να αποδώσουν στα χέρια της δικαιοσύνης εξαμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία μέσα σε ένα μήνα, από τις 20 Απριλίου μέχρι και τις 19 Μαΐου, προχώρησε σε τουλάχιστον 36 αξιόποινες πράξεις, όπως ληστείες, διαρρήξεις οικιών και εταιρειών, μέχρι και κλοπές οχημάτων.

Οι δράστες είναι όλοι τους Ρομά και οι ηλικίες τους είναι από 21 έως 46 ετών. Όλοι έχουν συγγένεια μεταξύ τους. Η δράση τους εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική και η λεία τους ανέρχεται στα 53.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσέγγιζαν τους στόχους τους με κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ είχαν και πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες για να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές. Στόχευαν βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες και κινούνταν με τα οχήματα τους χρησιμοποιώντας πλήθος μέτρων αντιπαρακολούθησης.

Για να μη κινήσουν τις υποψίες στάθμευαν τα «επιχειρησιακά» τους οχήματα σε υπαίθριο χώρο μεταξύ των οικιών τους. Πέντε εκ των δραστών είχαν στην πλάτη τους 20 περιπτώσεις κλοπών και κρατούνταν προσωρινά μέχρι τον Μάρτιο 2021, αφού είχαν προφυλακιστεί.

Στο στόχαστρο τους βρέθηκε ακόμα κοινωνικό παντοπωλείο, με τρόφιμα που προορίζονταν για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Μέρος των κλοπιμαίων από το κοινωνικό παντοπωλείο εντοπίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται και φυσίγγια που κατείχαν παράνομα.
Κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία και κυνηγετικό δίκαννο που είχαν αφαιρέσει στο πλαίσιο της δράσης τους.

Πιο αναλυτικά οι δράστες δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Πανοράματος,
Πυλαίας, Τριλόφου, Ρυσίου, Περαίας, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής διέπραξαν: 2 ληστείες, 13 διαρρήξεις οικιών,
διάρρηξη σε ΕΛ.ΤΑ., 8 διαρρήξεις εταιρειών, 2 διαρρήξεις δημοτικών εγκαταστάσεων, 5 κλοπές οχημάτων και 5 κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας. Κάποιες φορές έβαζαν φωτιά στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν. Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η αστυνομία…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις