Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για θαλάσσια ρύπανση – Υπερχείλισε δεξαμενή πετρελαίου πλοίου

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για θαλάσσια ρύπανση – Υπερχείλισε δεξαμενή πετρελαίου πλοίου

Συναγερμός για θαλάσσια ρύπανση σήμανε στις αρχές της Θεσσαλονίκης μετά την υπερχείλιση΄δεξαμενής πετρελαίου φορτηγού πλοίου στο κρηπίδωμα του λιμανιού της συμπρωτεύουσας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος Θεσσαλονίκης: «Διαπιστώθηκε ρύπανση από ιριδίζον φιλμ πετρελαιοειδών, έκτασης περίπου 70 τ.μ.». Την ρύπανση προκάλεσε φορτηγό πλοίο στο οποίο υπερχείλισε η δεξαμενή πετρελαίου με αποτέλεσμα καύσιμο να πέσει στη θάλασσα.

Από τον τοπικό φορέα διαχείρισης ενεργοποιήθηκε, κατά την ίδια ανακοίνωση του Λιμενικού Θεσσαλονίκης, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο, με πόντιση πλωτών φραγμάτων και χρήση απορροφητικών υλικών στο σημείο, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία οι αντίστοιχες εργασίες απορρύπανσης, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του φιλμ εντός του πλωτού φράγματος.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν τόσο ο πλοίαρχος όσο και ο α’ μηχανικός του φορτηγού πλοίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης διεξάγεται προανάκριση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις