Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι 12 προσαχθέντες της Libertatia! Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι 12 προσαχθέντες της Libertatia! Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δώδεκα προσαγωγές αντιεξουσιαστών, που βρέθηκαν στο εσωτερικό της κατάληψης Libertatia κατά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις νεαρές και οι οκτώ νεαροί κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απείθεια, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και παράνομες οικοδομικές εργασίες. Τρεις από αυτούς είχαν συλληφθεί για παράνομες οικοδομικές εργασίες στο ίδιο κτήριο τον Νοέμβριο του 2019. 

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της πρωινής αστυνομικής επέμβασης προσήχθησαν τρεις νεαρές, οι οποίες βρίσκονταν εκτός της κατάληψης, επί της λεωφόρου Στρατού. Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Δύο από αυτές αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ η τρίτη συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και μεταφέρθηκε στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου για να παραπεμφθεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο της κατάληψης Libertatia είχε πυρποληθεί από ομάδα ακροδεξιών στις 21 Ιανουαρίου του 2018, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου συλλαλητηρίου για την ονομασία των Σκοπίων.

Από την ημέρα που η Libertatia πυρπολήθηκε, τα μέλη της κατάληψης επιχειρούν να την ανακατασκευάσουν. Τη χθεσινή ημέρα προχώρησε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή της στέγης. Σημειώνεται ότι, για οποιαδήποτε οικοδομική παρέμβαση σε κτήριο που προστατεύεται από τον αρχαιολογικό νόμο χρειάζεται σχετική άδεια από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και από την Πολεοδομία.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις