Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχοι σε νέα διαμαρτυρία – «Πανδημία δεν σημαίνει αμνησία»

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχοι σε νέα διαμαρτυρία – «Πανδημία δεν σημαίνει αμνησία»

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιούχοι στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων, με διαμαρτυρίες στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας.

Όπως λέει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης που απευθύνει και το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, πανδημία δεν σημαίνει αμνησία, ούτε απραξία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ότι πλήρωσαν πολλά και με ανυποχώρητο αγώνα διεκδικούν όλα όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί.

Ανάμεσα στα αιτήματα των συνταξιούχων που αφορούν την υγεία και τη 13η – 14η σύνταξη είναι: Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, για να προστατευθεί η υγεία και η ζωή του λαού. Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης.

Καταβολή των αναδρομικών για τις επικουρικές, την 13η και 14η σύνταξη, σε όλους τους συνταξιούχους.Καμία φορολόγηση των αναδρομικών, τα οποία αποδόθηκαν με καθυστέρηση πενταετίας και μάλιστα άτοκα. Να αποδοθεί στους συνταξιούχους το 0,5% του ΑΕΠ, για τα έτη 2020 και 2021, όπως προβλέπει ο Ν. 4670/2020 που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις