Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα απολυτήρια παίρνουν άνδρες του ΟΚΑΝΑ από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα πρώτα απολυτήρια γυμνασίου θα δώσει σήμερα σε ωφελούμενους του ΟΚΑΝΑ το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα στην αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

“Πρόκειται για 10 άντρες, από 30 έως 45 χρόνων, που ολοκλήρωσαν τη διετή φοίτηση, σε μια διαδρομή γεμάτη ελπίδα και συναίσθημα, τόσο γι΄αυτούς, όσο και για εμάς τους εκπαιδευτές” διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπαιδευτικός του σχολείου, Αλέκα Κρασσοπούλου. ‘Οπως τονίζει, “μπορεί η σχολική καθημερινότητα να ήταν μια “μυλόπετρα”, με πολλά οργανωτικά ζητήματα και εκπαιδευτικά κενά, εντούτοις η ανατροφοδότηση ήταν τεράστια”.

“Οι μαθητές του σχολείου”, ξεκαθαρίζει, “έρχονταν για να πάρουν το απολυτήριο αλλά, κυρίως, γιατί θέλανε να νιώσουν μια άλλη κλωστίτσα να τους κρατάει στη ζωή: την αξιοπρέπεια”. Παρεμβάσεις στη σημερινή εκδήλωση θα κάνουν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής ΑΠΘ, Δρ. Γιώργος Τσιάκαλος, ο Γιάννης Εμινίδης, κλινικός ψυχολόγος, οργανωτικός υπεύθυνος ΣΔΕ – ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης και η διευθύντρια 1ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης & Παραρτήματος ΟΚΑΝΑ Δρ. Μαρία Κωνσταντινίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε