Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές για rapid τεστ για κορονοϊό στο δημαρχείο (pics, vid)

Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές για rapid τεστ για κορονοϊό στο δημαρχείο (pics, vid)
Φωτογραφία thesstoday.gr

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματίσει οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στο δημαρχιακό Μέγαρο προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν rapid tests για τον κορονοϊό. Ο κόσμος βρίσκεται εκεί, σύμφωνα με το thessatoday, από τις 9 το πρωί.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ όπως και την Πέμπτη έτσι και σήμερα θα εξετάσουν πολίτες από τις 10:00 έως τις 15:00, όμως η αναμονή των πολιτών λόγω της μεγάλης συμμετοχής θα ξεπεράσει ακόμη και τα 45 λεπτά.

Η ουρά των κατοίκων όπως και χθες Πέμπτη έτσι και σήμερα, ξεκινά από την είσοδο του Β’ κτηρίου στο δημαρχείο και φτάνει μέχρι τον δρόμο, με το ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να διενεργεί τα rapid test εντός του κτηρίου. Τα υπόλοιπα δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 3 μετά το μεσημέρι.

Δείτε φωτογραφίες:

Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, καθώς από τα συνολικά 1.400, τα 160 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί και η αυξητική τάση αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Υπενθυμίζεται ότι η αυξητική τάση στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να καταγράφηκε για μία ακόμα φορά στις μετρήσεις που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι τιμές της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα δείγματα που ελήφθησαν από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των μετρήσεων, είναι κατά 17% αυξημένες σε σχέση με τις τιμές των δύο προηγούμενων δειγματοληψιών.

Σημειώνεται ότι χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν 344 τεστ εκ των οποίων τα 6 βρέθηκαν θετικά.

Δείτε βίντεο:

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: ThessToday

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις