Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για την μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου – Το 2ο παιδί που χάνει η οικογένεια

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για την μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου – Το 2ο παιδί που χάνει η οικογένεια

«Σήμερα όλα τα παιδιά κλαίνε από το πρωί στη δουλειά», λέει στο newsit.gr o πρόεδρος του φορέα Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας στον οποίο εργάζονταν η μαραθωνοδρόμος, Δήμητρα Ιορδανίδου που το πρωί της Τρίτης (2/11) άφησε την τελευταία της πνοής, όταν το ποδήλατο που οδηγούσε παρασύρθηκε από ένα φορτηγό στη Θεσσαλονίκη.   

Ο Κυριάκος Λουφάκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που γνώριζε πολύ καλά την αδικοχαμένη αθλήτρια από την Θεσσαλονίκη. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδερφοι της, αδυνατούν να πιστέψουν το κακό που συνέβη. Ο κ. Λουφάκης μιλώντας για τη συνεργάτιδα του έχει μόνο τα καλύτερα να πει. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν μία εξαίρετη εργαζόμενη και αφιερωμένη στη δουλειά. Διαχειριζόταν τα οικονομικά της ζώνης και αφοσιωνόταν σε κάθε τι που καταπιανόταν», λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr.  

Σε καθημερινή βάση, η Δήμητρα Ιορδανίδου ξεκινούσε από το σπίτι της για να πάει στην δουλειά της με το ποδήλατο της. Έτσι έκανε και σήμερα. Το πρωινό όμως της 2ας Νοεμβρίου του 2021 έμελλε να ήταν το τελευταίο της ζωής. Κι ενώ βρίσκονταν στο δρόμο για τη δουλειά της παρασύρθηκε από το φορτηγό κι εξέπνευσε λόγω των σοβαρών κρανιογκεφαλικών κακώσεων που υπέστη. «Κάθε μέρα ερχόταν με το ποδήλατό της γιατί είχε οικολογική συνείδηση, ήταν αθλητικός τύπος, μαραθωνοδρόμος. Έτσι και σήμερα, ερχόταν…αλλά…» λέει στο newsit ο Κυριάκος Λούφακης, μην μπορώντας να κρύψει με την φωνή του την οδύνη για την Δήμητρα που γνώρισε. 

Συντετριμμένος, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι και ο πατέρας της αδικοχαμένης Δήμητρας. Ο κ. Χρήστος πριν από περίπου τρία χρόνια έχασε και τον γιο του από καρκίνο. «Τα έχω χαμένα δεν μπορώ να πώς τίποτα. Θα μιλήσουν άλλοι αργότερα για τη Δήμητρα»,  λέει με τρεμάμενη φωνή στο newsit.gr, o πατέρας της Δήμητρας.

Η 42χρονη έχασε τη ζωή της καθώς διέσχιζε τη Γρηγορίου Λαμπράκη με ποδήλατό της. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, όλα συνέβησαν τη στιγμή που ο οδηγός του φορτηγού πήγε να στρίψει επί της Αγίου Δημητρίου την παρέσυρε, με αποτέλεσμα το σώμα της να εγκλωβιστεί κάτω από το όχημα.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου έμενε στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή όπου μεγάλωσε, και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή. Ήταν γνωστή δρομέας μεγάλων αποστάσεων και είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Είχε εκπροσωπήσει επίσης την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Άννα Τσούτσα 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις