Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο δικηγόρος του 24χρονου που βρέθηκε άδικα στη φυλακή για sex tape

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο δικηγόρος του 24χρονου που βρέθηκε άδικα στη φυλακή για sex tape

Ο νεαρός επέμενε πως ήταν αθώος αλλά τελικά προφυλακίστηκε. Πριν από λίγες μέρες τα δεδομένα στη Θεσσαλονίκη ανατράπηκαν και αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του 24χρονου…

Η αποφυλάκιση του 24χρονου έγινε θέμα συζήτησης στη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να δηλώνει ανακουφισμένος και τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί δικαιωμένος από τις κινήσεις του. Ο νεαρός οδηγήθηκε στη φυλακή, κατηγορούμενος για τον διασυρμό της ανήλικης φίλης του, με ροζ βίντεο. Ο ίδιος υποστήριζε από την πρώτη στιγμή πως δεν είχε σχέση με το επίμαχο sex tape. Διαπιστώθηκε πως έλεγε την αλήθεια. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε μία πραγματογνωμοσύνη, την οποία διενήργησε ο τεχνικός σύμβουλος – ιατροδικαστής του νεαρού.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε τον νεαρό, ο οποίος σήμερα είναι 24 ετών, για τις πράξεις της πορνογραφίας ανηλίκου μέσω πληροφοριακών συστημάτων και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι αυτός που απεικονίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό.

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης κέρδισε και πάλι την ελευθερία του ο προφυλακισμένος 24χρονος, ο οποίος είχε εις βάρος του καταγγελία από το 2020, από την ανήλικη τότε φίλη του, ότι βιντεοσκόπησε προσωπικές τους στιγμές και τις ανέβασε σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Ποιο ήταν όμως το κλειδί στην υπόθεση; Η απάντηση είναι μία πραγματογνωμοσύνη, την οποία διενήργησε ο τεχνικός σύμβουλος – ιατροδικαστής του νεαρού. Αναλύοντας τα καρέ των επίμαχων βίντεο, ο ιατροδικαστής ανέδειξε στην πορισματική του έκθεση διαφορές σε χαρακτηριστικά των απεικονιζόμενων σωμάτων, κυρίως σε αυτό του κατηγορούμενου και ειδικότερα στην ευαίσθητη περιοχή του.

Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι ο εμφανιζόμενος στο υλικό άντρας είχε υποβληθεί σε περιτομή, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του 24χρονου και προς την κατεύθυνση αυτή η υπεράσπισή του προσκόμισε ιατρική βεβαίωση από σχετική εξέταση.

Ο Σωκράτης Πρόβατας, δικηγόρος 24χρονου μίλησε για την υπόθεση στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» του Mega. «Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης δεν είναι μια νίκη δική μου ή του γραφείου μου. Είναι νίκη της δικαιοσύνης. Το παιδί μπήκε φυλακή χωρίς λόγο. Την λύση την έδωσε ο τεχνικός σύμβουλος και ο ιατροδικαστής».

«Είναι ένα ιατρικό γεγονός» ανέφερε η εισαγγελέας της Έδρας, σχολιάζοντας την πραγματογνωμοσύνη, και πρόσθεσε πως «δεν είναι ο κατηγορούμενος» που εμφανίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό. Κατά συνέπεια πρότεινε την αθώωσή του για τις κατηγορίες της πορνογραφίας και των προσωπικών δεδομένων, όχι όμως για την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικη άνω των 14 ετών (κατ’ εξακολούθηση), σε βαθμό πλημμελήματος.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές τού επέβαλλαν ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρωτόδικα ο 24χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών, η οποία αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμενε από τον περυσινό Φεβρουάριο.

Στην απολογία του, επέμεινε στην αθωότητά του ως προς το πορνογραφικό υλικό, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό. «Δεν θα το έκανα ποτέ, είναι ντροπιαστικό για μία γυναίκα». Ανέφερε δε, ότι γνώρισε την καταγγέλλουσα σε μπαρ της Κατερίνης, το καλοκαίρι του 2017, όταν ο ίδιος ήταν 18 ετών, και διατηρούσαν σχέση έως το 2020 οπότε έγινε η καταγγελία. Σε ερώτηση για την τότε ανηλικότητά της, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ότι «μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι πολύ μεγαλύτερη». Όπως ανέφερε, διατηρούσαν εξ αποστάσεως σχέση καθώς η κοπέλα ζει μόνιμα στην Κύπρο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις