Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τι λένε οι πολίτες που πάνε για το εμβόλιο της Astrazeneca (video)

Θεσσαλονίκη

Κάποιοι με προβληματισμό και ανησυχία και κάποιοι… χωρίς, οι πολίτες προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα στην Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν προγραμματιστεί να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόδρης για την πρόκληση θρομβώσεων, έχουν κάνει τους επιστήμονες σε καθημερινή βάση να αναλύουν όσα δεδομένα έχουν στην κατοχή τους.

Την ίδια ώρα οι πολίτες σε πολλές περιπτώσεις σπεύδουν στους φαρμακοποιούς προκειμένου να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους με τα σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Click4more: EMA για εμβόλιο AstraZeneca: Τα ωφέλη περισσότερα από τον εμβολιασμό – Σπάνιες οι περιπτώσεις παρενεργειών

«Μαζί με τον αδερφό μου συνοδέψαμε τη μητέρα μας για να κάνει το εμβόλιο. Με όσα ακούγονται υπάρχουν φόβοι κι ανησυχίες από τους μεγαλύτερους ανθρώπους οπότε προσπαθούμε να τους στηρίξουμε», λέει στο newsit.gr o κ. Κώστας και συνεχίζοντας προσθέτει: «Εμείς συμφωνούμε με τον εμβολιασμό. Ευελπιστούμε να προχωρήσουμε γρήγορα παρά τις όποιες αστοχίες έχουν γίνει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρέπει να στηρίξουμε τον εμβολιασμό για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Όπως μας αναφέρει ο κ. Κώστας η μητέρα του ήταν αρκετά ανήσυχη για το εμβόλιο της AstraZeneca που θα έκανε σήμερα. «Η μητέρα μου ήταν αγχωμένη αρκετά για τα όσα ακούγονται ειδικά για ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο και θα κάνει. Μετά από συζήτηση που είχαμε όλη η οικογένεια θεωρώ ότι ξεπέρασε κάποιες σκέψεις που είχε για να προχωρήσει στην ακύρωση ή στην αναβολή του εμβολίου».

Με την ελπίδα ότι δεν θα υποστούν κάποιες από τις σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου της Astra Zeneca πηγαίνουν κάποιοι άλλοι στα εμβολιαστικά κέντρα. «Ήρθα με θάρρος δεν είναι απαραίτητο να τύχει σε μένα», λέει ένας άλλος πολίτης που δείχνει να μην ανησυχεί καθόλου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις