Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τις μέρες «ντέτεκτιβ» και τις νύχτες ληστές – Άφωνοι από τη δράση συμμορίας στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Τις μέρες «ντέτεκτιβ» και τις νύχτες ληστές – Άφωνοι από τη δράση συμμορίας στην Καλαμαριά

Αποκαλύψεις για συμμορία στη Θεσσαλονίκη που κατάφερε να βγάλει πάνω από 45.000 ευρώ, με χτυπήματα στην Καλαμαριά. Τι έκαναν τα μέλη της…

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, εξιχνίασαν ληστεία και τρεις περιπτώσεις με κλοπές που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, κατά τα έτη 2020 και 2021. Συγκεκριμένα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, τα οποία είχαν συγκροτήσει ομάδα, προκειμένου να προβαίνουν σε διαρρήξεις οχημάτων και ληστείες, κατά περίπτωση.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν η συλλογή πληροφοριών για την οικονομική κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους και η επιλογή ατόμων που συνήθιζαν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπρόσθετα, φρόντιζαν να γνωρίζουν και να κινούνται στην ίδια περιοχή, ώστε να επιλέγουν τα καταλληλότερα σημεία προσέγγισης, απόκρυψης και διαφυγής.

Εναλλάσσοντας ρόλους, διέπραξαν μία ληστεία, μία απόπειρα κλοπής και μία κλοπή, ενώ η λεία τους ξεπερνά τις 45.000 ευρώ. Επιπλέον, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων για περίπτωση κλοπής, καθώς προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ, εισήλθαν σε διαμέρισμα, απ’ όπου αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό και λίρες. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις