Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 28χρονο που πέθανε με στρεπτόκοκκο – Τι λέει ο αδερφός του στο newsit.gr

Θεσσαλονίκη: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 28χρονο που πέθανε με στρεπτόκοκκο – Τι λέει ο αδερφός του στο newsit.gr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 28χρονος έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ενώ είχε βγει θετικός σε τεστ στρεπτόκοκκου.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, έβγαλε ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του 28χρονου με στρεπτόκοκκο.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του «Παπαγεωργίου»

«Αναφορικά με το περιστατικό του 28χρονου ασθενή Δ.Κ, ο οποίος κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στις 01.02.24, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και τα ιατρικά αρχεία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ο ασθενής διακομίσθηκε στις 31.01.24, ώρα 16:20, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, με τη
διάγνωση ανθεκτική καρδιακή ανεπάρκεια σε έδαφος, επιπλεγμένης ενδοκαρδίτιδος της αορτικής, της μιτροειδούς και της τριγλώχινος βαλβίδος, με θετική αιμοκαλλιέργεια σε Granulicatella adiacens.

Υποβλήθηκε στις 01.02.24 σε επείγουσα καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση και απεβίωσε την ίδια ημέρα.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του».

«Ο στρεπτόκοκκος ήταν το τελειωτικό χτύπημα» λέει στο newsit.gr ο αδερφός του 28χρονου

«Όταν κόλλησε τον στρεπτόκοκκο, κατάλαβε από το ένστικτό του, ότι κάτι δεν θα πάει καλά» λέει στο newsit.gr, ο αδερφός του 28χρονου Δημήτρη Κομίνη, που έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα μετά από μία μάχη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Ο αδερφός του περιγράφει μιλώντας στο newsit.gr, το πώς χειροτέρεψε ραγδαία η υγεία του αδικοχαμένου Δημήτρη που τελικά πέθανε με στρεπτόκοκκο στη Θεσσαλονίκη.

«Υπήρχε ένα ιστορικό με κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο χρόνο. Τα αντιμετώπιζε με θεραπείες φαρμακευτικές αγωγές. Ξεκίνησε από ένα αυτοάνοσο, με ρευματοειδή αρθρίτιδα λόγω άγχους και στρες απ’ ό,τι μας είπε ο γιατρός. Τότε έκανε πολλές εξετάσεις, είχε κάποιους πυρετούς, έπαιρνε την αγωγή που έπρεπε.

Υπήρχε ένα πρόβλημα στην καρδιά το οποίο πιθανόν κατά 80% μας είπαν οι γιατροί, ότι προκλήθηκε από μία κύστη σε ένα δόντι. Μπορεί να αποβεί μοιραίο. Κατευθείαν είχε υψηλούς πυρετούς και νοσηλεύτηκε. Δεν το πέρασε σαν ίωση, ήταν ήδη επιβαρυμένη η υγεία του».

Μάλιστα όπως λέει «επειδή ο αδερφός μου ήταν αθλητής, γυμναστική και διατροφή, δεν φάνηκε, δηλαδή προχωρούσε η ζημιά στην καρδιά αλλά δεν το καταλάβαινε. Ήταν τόσο δυνατό παιδί. Όταν καταλάβαμε, κόλλησε τον στρεπτόκοκκο πριν από περίπου 2-3 εβδομάδες. Όταν διαγνώστηκε με στρεπτόκοκκο δεν μπορούσε ούτε η καρδιά να αντέξει πλέον, και πέρασε μέσα στο αίμα και έκανε ζημιά στα όργανα. Ο στρεπτόκοκκος ήταν το τελειωτικό χτύπημα».

Απέλπιδες ήταν οι προσπάθειες των γιατρών με τον αδερφό του Δημήτρη να τονίζει ότι «δεν υπήρξε καμία ιατρική αμέλεια. Οι γιατροί κλαίγανε. Το πάλεψε πολύ. Επτάμιση ώρες χειρουργείο, από τα πιο δύσκολα. Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς στην καρδιοχειρουργική και καρδιολογική κλινική στο Παπαγεωργίου. Όλοι γνωρίζουμε το χάος στα δημόσια νοσοκομεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του αδερφού μου κάθε μέρα μιλούσαμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε για τις συμπεριφορές των γιατρών και όλων. Τον τελευταίο καιρό φοβόταν. Όταν κόλλησε τον στρεπτόκοκκο κάτι κατάλαβε, το ένστικτό του, ότι κάτι δεν θα πάει καλά».

Όπως αναφέρει στο newsit.gr «και ο πατέρας μου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας και η μητέρα μου τα έμαθε τον τελευταίο καιρό, αλλά ο αδερφός μου μου έβαλε να του ορκιστώ να μην τους πω τίποτα ωσπου να γίνει καλά, δεν ήθελε να τον δουν έτσι. Εμείς που έχουμε πίστη, λέγαμε ότι μπορεί να γίνει το θαύμα. Τώρα 15 Μαρτίου θα είχε τα γενέθλιά του».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις