Παρασκευή, 1 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το κελάρι με τα κρασιά είχε και… 4 φίδια

Θεσσαλονίκη: Το κελάρι με τα κρασιά είχε και… 4 φίδια
φωτογραφία αρχείου: Reuters

Όχι μόνο κρασιά αλλά και..φίδια είχε ένα κελάρι κρασιών στην περιοχή του Δρυμού, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για φίδια μήκους περίπου 1,5μ. το καθένα, που πιθανότατα έψαχναν μέρος για να ξεχειμωνιάσουν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιδρυτής της ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων Στέλιος Γερονυμάκης.

«Τα φίδια ψάχνουν χώρους να ξεχειμωνιάσουν. Το συγκεκριμένο σκηνικό απεγκλωβισμού είναι απίστευτα περίεργο κι αυτό γιατί τα φίδια δεν έχουν δεσμούς, δεν είναι συγγενείς, άρα δεν μετακινήθηκαν μαζί. Έτυχε να βρεθούν και τα τέσσερα στο ίδιο σημείο και το γεγονός ότι δεν φαγώθηκαν, οφείλεται στο ότι όλα είχαν το ίδιο μήκος», είπε ο κ. Γερονυμάκης.

Τα τέσσερα ερπετά, τα οποία εντοπίστηκαν την Τετάρτη (11.01.2023) σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου, θα φιλοξενηθούν από την ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα απελευθερωθούν και πάλι στη φύση.

Η ομάδα ιδρύθηκε πριν από περίπου 7 μήνες και αναλαμβάνει περιστατικά απεγκλωβισμών και διασώσεων σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο τα περισσότερα -έως τώρα- τηλεφωνήματα είναι από το νομό Θεσσαλονίκης. Έχουν κληθεί να επέμβουν σ’ ένα σωρό περιπτώσεις που αφορούν από ερπετά και αρπακτικά έως ένα γαϊδουράκι και ένα φυλλοσκόπο, το μικρότερο πτηνό της Ευρώπης. Το τελευταίο εντοπίστηκε τραυματισμένο μετά από χτύπημα σε τζάμι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις