Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το βίντεο ντοκουμέντο των επεισοδίων σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – Μαχαιρώματα και πετροπόλεμος!

Θεσσαλονίκη: Το βίντεο ντοκουμέντο των επεισοδίων σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – Μαχαιρώματα και πετροπόλεμος!

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης…

Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ (04-10-2018) στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών τού πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Δύο ομάδες αλλοδαπών, αποτελούμενες από περίπου 30 άτομα η καθεμία, ήρθαν στα χέρια, ενώ κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας 32χρονος Ιρακινός, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Η ένταση διήρκησε περίπου είκοσι λεπτά και η κατάσταση εκτονώθηκε, όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί από την Αστυνομία προσαγωγές ή συλλήψεις. Αιτία του επεισοδίου φαίνεται πως αποτέλεσαν προστριβές μεταξύ αλλοδαπών για τους χώρους διαμονής τους εντός του κέντρου.

Οι εικόνες των επεισοδίων

Η πρωινή επιχείρηση εκκένωσης στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού, που φαίνεται ότι είχαν στήσει τον τελευταίο καιρό μετανάστες σε ημιτελές κτίριο, στην περιοχή των Γιαννιτσών, δυτικά της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, από το σημείο προσήχθησαν 109 άτομα που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για έλεγχο και ταυτοποίηση στοιχείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το σύνολο των προσαχθέντων διαπιστώθηκε ότι οι 61 δεν διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Οι υπόλοιποι 48 προσαχθέντες, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκαν καταγγελίες και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης αποφασίστηκε η εκκένωση του κτιρίου, το οποίο φέρεται να ανήκει σε κατασκευαστικό συνεταιρισμό. Στη συνέχεια, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις Διευθύνσεις Ανακύκλωσης – Αστικών Απορριμμάτων και Πρασίνου, καθάρισαν όχι μόνο το κτιριακό συγκρότημα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FΜ”, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε άλλες πέντε – έξι παρόμοιες εκστρατείες καθαρισμού στο ίδιο κτίριο.

“Τα συνεργεία καθαρίζουν τον χώρο, όμως η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι τραγική και έχουν δίκιο οι περίοικοι που διαμαρτύρονται. Διότι στο συγκεκριμένο κτίριο ζούσαν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, χωρίς υποδομές και σύστημα αποχέτευσης” τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με τον κ.Ζαχαριάδη, “ο συγκεκριμένος οικοδομικός συνεταιρισμός έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τον χώρο και να τον κρατήσει καθαρό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση στις υποχρεώσεις που έχουν”. Συμπλήρωσε δε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες σε βάρος των ιδιοκτητών του ακινήτου.

Πηγή: thestival.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις