Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Τώρα σας ήρθε να μαζέψετε τα σκουπίδια;» – Άγριο ξύλο σε άτυχο υπάλληλο καθαριότητας

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Η επίθεση προκαλεί οργή στη Θεσσαλονίκη. Ο υπάλληλος καθαριότητας βρέθηκε ξαφνικά να δέχεται χτυπήματα από πολίτη στον Εύοσμο, που ξύπνησε από τον θόρυβο που έκανε το σκουπιδιάρικο

Ο υπάλληλος καθαριότητας άρχισε να δέχεται ξαφνικά χτυπήματα στη Θεσσαλονίκη, από έναν πολίτη στον Εύοσμο, που ενοχλήθηκε από τον θόρυβο που έκανε το σκουπιδιάρικο. Τον ξύπνησε όπως είπε και αρχικά ξέσπασε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Όμως δεν έμεινε εκεί. Κατέβηκε στο δρόμο και επιτέθηκε στον άτυχο υπάλληλο, που έκανε απλά τη δουλειά του. Μια δουλειά δύσκολη και επικίνδυνη.

Θύμα επίθεσης έπεσε ένας υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο από πολίτη επειδή… τον ξύπνησε ο θόρυβος που έκανε το σκουπιδιάρικο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 05.30 το πρωί του Σαββάτου (09-07-2022), στην οδό 25ης Μαρτίου, στον Εύοσμο.

Αρχικά ο πολίτης βγήκε στο μπαλκόνι και επιτέθηκε φραστικά στους εργαζόμενους που εκείνη την ώρα προχωρούσαν στην αποκομιδή απορριμμάτων. Ωστόσο, δεν στάθηκε μόνο στην λεκτική επίθεση, καθώς στη συνέχεια κατέβηκε από το σπίτι του, κινήθηκε πίσω από το σκουπιδιάρικο και όρμηξε με γροθιές σε βάρος ενός εκ των δημοτικών υπαλλήλων, τον οποίον χτύπησε στο πρόσωπο, λέγοντάς του μάλιστα «με ξύπνησες εσύ και το απορριμματοφόρο. Τώρα σας ήρθε να μαζέψετε τα σκουπίδια;»

Οι σκηνές πανικού στη Θεσσαλονίκη, κινητοποίησαν περαστικούς που έσπευσαν να χωρίσουν τον πολίτη από τον εργαζόμενο, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ από την επίθεση και μάλιστα από τα χτυπήματα έφερε εκδορές στο πρόσωπο.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής μιλώντας στο thesstoday.gr, καταδίκασε το βίαιο περιστατικό και τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί στο πλάι του εργαζόμενου σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια προβεί εναντίον του πολίτη.

«Δεν θα γίνονται ανεκτά παρόμοια περιστατικά. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καταβάλλουν καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα και ο σεβασμός είναι το ελάχιστο που πρέπει να τους αποδίδουν οι πολίτες. Το επάγγελμα είναι αρκετά δύσκολο και γίνεται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όλο τον χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις