Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Τρόμαξα και πυροβόλησα χαμηλά στα πόδια» – Οι στιγμές τρόμου του 39χρονου που ήρθε αντιμέτωπος με διαρρήκτη

Θεσσαλονίκη: «Τρόμαξα και πυροβόλησα χαμηλά στα πόδια» – Οι στιγμές τρόμου του 39χρονου που ήρθε αντιμέτωπος με διαρρήκτη

Σοκάρει η περιγραφή του 39χρονου από την περιοχή του Νέου Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον επίδοξο διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του το απόγευμα της Τετάρτης (14.12.2022).

Ο 39χρονος από τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον διαρρήκτη, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η δίκη που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Παρασκευή (16.12.2022) στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου, λόγω απουσίας μαρτύρων και ο 39χρονος παραμένει ελεύθερος.

Ο ίδιος περιγράφει τις στιγμές που έζησε όταν αντιλήφθηκε τον διαρρήκτη στο σπίτι του και υποστηρίζει:

«Κοιμόμουν στο υπόγειο και ξύπνησα απο το έντονο γαύγισμα του σκύλου που δεν γαυγίζει ποτέ. Τότε είδα απο το παράθυρο μια ανθρώπινη φιγούρα να περιφέρεται έξω απο το σπίτι. Δεν είχα το κινητό μαζί μου, ήταν στον επάνω όροφο, αλλά είχα παραδίπλα την καραμπίνα. Ανέβηκα και άκουσα θόρυβο στην κεντρική πόρτα. Άνοιξα και είδα έναν άνδρα να κρατά ένα μεγάλο κατσαβίδι». «Αιφνιδιάστηκα, τρόμαξα και πυροβόλησα χαμηλά στα πόδια», καταλήγει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, κ. Ηλίας Παπαγεωργίου αναφέρει: «Ο κατηγορούμενος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, απειλής και ταραχής, δεχόμενος μία αναίτια επίθεση μέσα στο σπίτι του. Λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο, θεωρώντας ότι ήταν σε άμυνα και ότι προέχει η δική του σωματική ακεραιότητα, στην άδικη επίθεση που δεχόταν εκείνη τη στιγμή και γι’ αυτόν τον λόγο πυροβόλησε το θύμα στο πόδι».

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου στο Νέο Ρύσιο όταν ο 39χρονος πυροβόλησε μία φορά στο πόδι με κυνηγετική καραμπίνα, που κατέχει νόμιμα. Το θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, εκτός κινδύνου, σε νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις