Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τρόμο προκαλεί συμμορία κλεφτών – Πως εντοπίζουν τα θύματά τους

Λάρισα: Άρπαξε τα λεφτά από το περίπτερο υπό την απειλή όπλου και εξαφανίστηκε

Ο τρόμος και η αναστάτωση των κατοίκων στις περιοχές του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου Θεσσαλονίκης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού γίνονται επανειλημμένα κλοπές σε σπίτια από ομάδα Ρομά. Η συμμορία μάλιστα, απαρτίζεται από δεκάδες άτομα που δρουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ThessToday.gr, η ομάδα πραγματοποιεί βόλτες ανίχνευσης των μελλοντικών τους στόχων, τις πρωινές ώρες, ώστε να βρεθούν τα επόμενα θύματά των κλοπών τους.

«Έχουν ανοίξει επανειλημμένα πολλά σπίτια, όπου μάλιστα στο ένα επιτέθηκαν και στην οικιακή βοηθό. Γίνεται χρόνια αυτό το πράγμα και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» αναφέρει κάτοικος του Πλαγιαρίου στο ThessToday.gr.

«Κάτοικοι έφυγαν από τα χωριά γιατί δεν ένιωθαν ασφαλείς»

Θύμα των επιτήδειων διαρρηκτών είναι και ο αντιδήμαρχος Θέρμης, Λάκης Μωραΐτης, ο οποίος δήλωσε στο ThessToday.gr πως πρόκειται για μία επικίνδυνη ομάδα που δρα ανενόχλητη λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης στα μεγάλα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Οι περιοχές του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου έχουν εδώ και χρόνια πάρα πολλά προβλήματα όσον αφορά την αστυνόμευση. Οι κλοπές είναι καθημερινές και δυστυχώς ανήκω και εγώ στους παθόντες. Μέσα σε δύο μήνες, μπήκαν στο σπίτι μου ενώ βρισκόμουν μέσα με την οικογένειά μου, ενώ άνοιξαν και το αυτοκίνητό μου όταν το είχε η γυναίκα μου μέρα μεσημέρι. Όταν έκλεβαν εμάς στο υπόγειο, συγχρόνως είχαν μπει και στο σπίτι του γείτονα και τον άκουσα να φωνάζει. Μετά από αυτό δεν συνέρχεσαι, δεν μπορείς να κοιμηθείς ξανά».

«Εάν δεν ληφθούν μέτρα, θα καταγγείλω τους υπεύθυνους»

Μία γυναίκα που ανήκει στην ομάδα προστασίας που φυλάσσει την μονοκατοικία του γνωστού ποινικόλογου Νίκου Διαλυνά, πρόσφατα, όπως έγραψε το ThessToday.gr, δέχτηκε απειλή από τέσσερις Ρομά πως εάν συνεχίσει τις περιπολίες γύρω από το σπίτι, θα πάθει κάτι κακό.

Έπειτα από το περιστατικό, ο Νίκος Διαλυνάς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος, διαπιστώθηκε πως υπάρχει ένα μεγάλο κύκλωμα πίσω από τις διαρρήξεις και τις κλοπές. «Η ανατολική Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό πολιορκία κλεφτών, οι οποίοι αλωνίζουν στη Θέρμη, στο Πλαγιάρι, στην Περαία, στον Τρίλοφο και στην Επανομή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί το αυτοκίνητο, το οποίο κυκλοφορεί στις περιοχές λίγο πριν και αμέσως μετά τις κλοπές που γίνονται και πρόκειται για ένα Sedan Carina, σκούρο πράσινο, το οποίο δεν έχει φώτα και πινακίδες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις