Κυριακή, 26 Μαΐ
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν και έβαλαν φωτιά σε νηπιαγωγείο στη Θέρμη

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν και έβαλαν φωτιά σε νηπιαγωγείο στη Θέρμη

Άγνωστοι βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε τοίχο του ολοήμερου νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής στο δήμο Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι ζημιές σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης όταν οι δράστες παραβίασαν την περίφραξη του σχολείου, κατανάλωσαν ποσότητες αλκοολούχων ποτών και στη συνέχεια έσπασαν τα μπουκάλια και γέμισαν με γυαλιά όλο το προαύλιο.

Παράλληλα άναψαν φωτιά στον εξωτερικό τοίχο του νηπιαγωγείου, η οποία δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις και δεν προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο κτίριο.

Η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Θέρμης Ευαγγελία Κούτρη προέβη σε καταγγελία στο τμήμα Ασφαλείας Θέρμης αναφορικά με τους βανδαλισμούς και κίνησε άμεσα όλες τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Το φαινόμενο των βανδαλισμών μάς προκαλεί πολύ μεγάλη στεναχώρια, γιατί προκαλούνται σοβαρές καταστροφές στις σχολικές μονάδες και ταυτόχρονα ο δήμος επιβαρύνεται με μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάστασή των ζημιών.

Επειδή τα φαινόμενα δυστυχώς επαναλαμβάνονται κατά καιρούς, θα πρέπει από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φυσικά ο Δήμος να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να περιορίσουμε τέτοιου είδους βανδαλισμούς», δήλωσε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης Στυλιανός Αποστόλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις