Τοπικά Νέα

Θεσσαλονίκη: Βαρύτατες ποινές για τα κλεμμένα αρχαία που είχαν παρουσιαστεί στον Παπανδρέου

Βαρύτατες ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τέσσερις αρχαιοκάπηλους, στην κατοχή των οποίων είχε βρεθεί θησαυρός, ανεκτίμητης αξίας, της αρχαίας Μακεδονίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρσι τον Οκτώβριο έπειτα από αστυνομική επιχείρηση έξω από το χωριό Γερακαρού της Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, τα αρχαία αντικείμενα είχαν παρουσιαστεί στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε ειδική εκδήλωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης από 16 χρόνια έως ισόβια.
Η ποινή των ισόβιων δεσμών επιβλήθηκε σε δύο εκ των κατηγορουμένων. Όλοι τους κρίθηκαν ένοχοι, μεταξύ άλλων, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης αρχαίων μνημείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στους δύο που “έσπασαν” τα ισόβια και επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 16 και 20 ετών αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και του πρότερου έντιμου βίου.

Τα δεκάδες αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν, επρόκειτο να πουληθούν σε υποψήφιο αγοραστή έναντι ποσού που προσέγγιζε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη:Η Χρυσή Αυγή σε ρόλο ΟΑΕΔ – Δείτε την αφίσα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα