Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από διαρρήκτες που χτυπούσαν τις ώρες της Θείας Λειτουργίας

Μεσσηνία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι δράστες στη Θεσσαλονίκη είχαν βρει τη δική τους συνταγή για να χτυπούν σπίτια και να μειώνουν τον κίνδυνο να συλληφθούν…

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση 8 διαρρήξεων που έγιναν από τις 24 έως τις 26 Απριλίου του 2019. Μια πενταμελής συμμορία «χτυπούσε» σπίτια την ώρα που οι ένοικοί τους βρίσκονταν στην εκκλησία για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακαλύψουν την ταυτότητα ενός 31χρονου μέλους της συμμορίας. Σε βάρος του καθώς και σε βάρος των υπολοίπων τεσσάρων μελών της εγκληματικής ομάδας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Μέσα σε τρεις ημέρες διέρρηξαν έξι οικίες, άνοιξαν ένα αυτοκίνητο και έκλεψαν πινακίδες κυκλοφορίας από ένα δεύτερο όχημα. Έδρασαν στη Θέρμη, στην Πυλαία, στο Πανόραμα και στα Διαβατά.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το thestival.gr φαίνονται τρεις από τους πέντε διαρρήκτες καθώς και το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν. Όπως προέκυψε από την έρευνα το όχημα ανήκε στην σύζυγο του 31χρονου. Το είχαν τροποποιήσει κατάλληλα προκειμένου να αποδίδει μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις