Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάρρηξη σε μπαρ του Ευόσμου με «λάφυρα» πέντε μπουκάλια αλκοόλ

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάρρηξη σε μπαρ του Ευόσμου με «λάφυρα» πέντε μπουκάλια αλκοόλ

Η διάρρηξη στο καφέ μπαρ στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο δράστης όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, δεν πτοείται από τον συναγερμό που χτυπάει…

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι κινήσεις του δράστη μέσα στο καφέ μπαρ, που βρίσκεται στον Εύοσμο, στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός κάνει τη διάρρηξη και τελικά φεύγει με πέντε μπουκάλια που περιείχαν αλκοολούχα ποτά. Όπως δείχνει το ρολόι από την μια κάμερα που κατέγραψε το χτύπημα, η ώρα ήταν 04:18 τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Απριλίου. Ο νεαρός άφησε πίσω του ζημιές και πρόλαβε να απομακρυνθεί από την περιοχή, πριν φτάσουν αστυνομικοί. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, καλούνται για ακόμα μια φορά να επωμιστούν το κόστος των ζημιών.

Ο διαρρήκτης χωρίς καν να έχει μπει στον κόπο να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του παραμένει στο κατάστημα για ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα. Παρόλο που ο συναγερμός χτυπάει από την πρώτη στιγμή, δε δείχνει να ενοχλείται και συνεχίζει να ψάχνει σχολαστικά στο κατάστημα, ενώ λίγο αργότερα, φεύγει κρατώντας στο χέρι τα λάφυρά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, oι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη μετατρέπουν σε… φρούρια τις επιχειρήσεις τους, επενδύοντας στα πιο αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας για να γλιτώσουν το κόστος των επισκευών μετά από κάθε διάρρηξη, καθώς τις περισσότερες φορές το κόστος ξεπερνάει τα χρήματα που ξαφρίζουν οι διαρρήκτες από την ταμειακή μηχανή.

Το πιο ασφαλές μέτρο είναι τα σιδερένια στόρια αξίας 1.000 ευρώ ανά τρία μέτρα, για μια πόρτα καταστήματος, που ωστόσο δεν μπορούν να εγκαταστήσουν όλα τα μαγαζιά εστίασης. Ακόμη και ο συναγερμός φαίνεται ότι δεν πτοεί τους δράστες που σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζουν κανονικά τη διάρρηξη, σαν να μην υπάρχει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι καταστηματάρχες διαπιστώνουν όχι μόνο πως τα περιστατικά είναι καθημερινά, αλλά και ότι οι «πρωταγωνιστές» είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, που ενώ συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις δικαστικές Αρχές, στο τέλος μένουν ελεύθεροι και συνεχίζουν την παράνομη δράση τους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη Πέμπτη (4/4), σημειώθηκαν δυο ληστείες με διαφορά λίγων λεπτών στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, με τους δράστες να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις