Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των θρασύτατων διαρρηκτών που “χτυπούσαν” κοσμηματοπωλεία

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των θρασύτατων διαρρηκτών που “χτυπούσαν” κοσμηματοπωλεία

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας διαρρηκτών που το 2019 είχε «χτυπήσει» κοσμηματοπωλείο της Θεσσαλονίκης και μέχρι χθες (13.09.2022) κατάφερνε να διαφεύγει από τις έρευνες των αστυνομικών ερευνών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr. 

Πριν από περίπου τρία χρόνια μια ομάδα τεσσάρων ατόμων, όπως βλέπετε και στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, εισέβαλλαν σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες, αφού πρώτα είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο, έφτασαν τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου έξω από το κατάστημα. Εκεί κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους άρχισαν να κόβουν τα ρολά.

Στη συνέχεια έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα και μπήκαν στο κατάστημα. Έδεσαν το χρηματοκιβώτιο με ένα σχοινί και προσπάθησαν να το σύρουν με το αυτοκίνητο τους. Όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και δεν ολοκλήρωσαν της προσπάθεια τους. Ωστόσο κατά τη διαφυγή τους άρπαξαν μια κασετίνα με κοσμήματα και ρολόγια αξίας 40.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ήταν αυτοί που κατάφεραν να αποκαλύψουν την ταυτότητα δύο εκ των τεσσάρων δραστών και να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Με μεθοδικότητα και πολύμηνες έρευνες, οι άνδρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας κατέληξαν ότι πίσω από τη θρασύτατη διάρρηξη κρύβονταν ένας 29χρονος κι ένας 53χρονος, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών, ενώ είναι φυλακισμένοι με ποινή 10 ετών από τον Ιούλιο του 2022.  

Οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που από την πρώτη στιγμή είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν τα κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγούσαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, είχαν καταφέρει την επόμενη ημέρα από τη διάρρηξη να εντοπίσουν το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την περιοχή των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης οι δράστες και να το αποδώσουν στον ιδιοκτήτη του.

Παράλληλα εξακρίβωσαν ότι οι συγκεκριμένοι δράστες βρίσκονταν πίσω και από μια διάρρηξη που είχε σημειωθεί το 2018 σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου.  

Μαρίνος Αλειφέρης   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις