Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Περαία

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Περαία

Το βίντεο ντοκουμέντο συνοψίζει τον τρόμο που έζησαν οι υπάλληλοι στο κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη. Η άγρια ληστεία στην Περαία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά…

Οι δράστες μπαίνουν στο κοσμηματοπωλείο στην Περαία στη Θεσσαλονίκη και οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν τη ληστεία. Συνεργοί τους που βρίσκονταν έξω έριχναν κατά διαστήματα πυροβολισμούς στον αέρα για να δείξουν τις προθέσεις τους. Το χτύπημα σημειώθηκε πριν από 3 χρόνια και έρχεται στο προσκήνιο καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν έναν εκ των δραστών. Τον κουκουλοφόρο που έβαλε σε μια τσάντα πανάκριβα ρολόγια αλλά και κοσμήματα αξίας.

Σοκαριστικές σκηνές καταγράφονται σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο στην Περαία στη Θεσσαλονίκη.Το βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει το χτύπημα που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το thestival.gr, τέσσερις άντρες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες μπήκαν μέσα στο κοσμηματοπωλείο και αφού αφόπλισαν του ιδιοκτήτες, μέσα σε λίγα λεπτά άδειασαν τις προθήκες με τα κοσμήματα σε μία μαύρη τσάντα.

Άλλοι συνεργοί τους, που περίμεναν εξωτερικά, πραγματοποίησαν εκφοβιστικούς πυροβολισμούς προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή προσέγγιση διερχομένων.

Μετά από μήνες ερευνών οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη ενός εκ των τεσσάρων δραστών και τον ταυτοποίησαν, με την ΕΛ.ΑΣ. να διαβεβαιώνει πως είναι θέμα ημερών να ταυτοποιηθούν και άλλοι τρεις δράστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν ήταν κλεμμένο από περιοχή της Καλαμαριάς και μετά την πραγματοποίηση της ληστείας, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, οπότε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Από την οικία του φερόμενου 30χρονου δράστη που ήδη έχει ταυτοποιηθεί, κατασχέθηκαν ένα δίκαννο όπλο με κομμένες τις κάνες που ταυτοποιήθηκε ως ένα εκ των δύο όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία και επτά ρολόγια που αναγνωρίστηκαν ως μέρος των κλοπιμαίων.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος άντρας έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για υποθέσεις κλοπών. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις