Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με κλοπή χρηματοκιβωτίου από εταιρεία

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με κλοπή χρηματοκιβωτίου από εταιρεία

Η κλοπή στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται μέσα σε ένα λεπτό. Το χρηματοκιβώτιο ξηλώνεται και οι δράστες γίνονται καπνός. Οι αστυνομικοί έριξαν φως στα χτυπήματα και προχώρησαν σε δύο συλλήψεις…

Οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη πέρασαν χειροπέδες σε δύο μέλη της σπείρας, 19 και 33 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας με συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2023 – Ιουλίου 2023, διέρρηξαν δύο εταιρείες στην περιοχή της Καλαμαριάς, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 283.000 ευρώ.

Η συμμορία ξεκίνησε τη δράση της, τα ξημερώματα της 9ης Ιουνίου. Τότε μέλη της, χτύπησαν την έδρα συστεγαζόμενων εταιρειών και κατάφεραν να σηκώσουν χρηματοκιβώτιο με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ. Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το thestival.gr αποτυπώνεται η δράση των κουκουλοφόρων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, οι δράστες μπουκάρουν στον χώρο της εταιρείας, βρίσκουν το χρηματοκιβώτιο μέσα σε έπιπλο και πιάνουν αμέσως δουλειά. Αφού διαλύουν το έπιπλο, ξηλώνουν το χρηματοκιβώτιο, το σηκώνουν και γίνονται καπνός μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Το μεγάλο χτύπημα έγινε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου. Οι δράστες μπούκαραν σε εταιρεία catering, στην περιοχή της Καλαμαριάς και σήκωσαν χρηματοκιβώτιο με το υπέρογκο ποσό των 253.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, για τη μετάβασή τους και την απομάκρυνσή τους από τους τόπους διάπραξης των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, του οποίου άλλαζαν το χρωματισμό, κατά περίπτωση, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές.

Το προαναφερόμενο όχημα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε περιοχή της Αττικής και κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των άλλων μελών της συμμορίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις