Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Βούλιαξαν» οι λαϊκές αγορές μετά την απόφαση – ανατροπή για το λιανεμπόριο (pics, vid)

Θεσσαλονίκη: «Βούλιαξαν» οι λαϊκές αγορές μετά την απόφαση – ανατροπή για το λιανεμπόριο (pics, vid)

Πλημμύρισαν από κόσμο στη Θεσσαλονίκη οι λαϊκές αγορές, στο άκουσμα της απόφασης να μην ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο. Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, μαζί με εκείνες της Κοζάνης και της Αχαΐας, εξαιρέθηκαν λόγω της νέας ανόδου του επιδημιολογικού φόρτου του κορονοϊού.

Η ανατροπή του σκηνικού στη Θεσσαλονίκη οδήγησε σήμερα, Σάββατο (03.04.2021) περισσότερους πολίτες στις λαϊκές της αγορές για να προμηθευτούν προϊόντα, όπως ρούχα ή παπούτσια.

Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία φορούσε μάσκες, για τήρηση των αποστάσεων ή για αποφυγή συνωστισμού δεν γίνεται λόγος.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και «αντάρτικο» από δεκάδες καταστηματάρχες (pics, video)

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Newsit.gr στη μεγαλύτερη λαϊκή της συμπρωτεύουσας στη Βούλγαρη, μιλούν από μόνες τους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση να εξαιρεθεί η Θεσσαλονίκη από την εφαρμογή του μέτρου του ανοίγματος του λιανεμπορίου προκαλεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Click4more: Πάτρα: Σφοδρές αντιδράσεις για το λιανεμπόριο- «Εμείς θα ανοίξουμε τη Δευτέρα»

Τόσο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, όσο και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ζητούν από την κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφασή της.

Μάλιστα, επιχειρηματίες πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεδριάζει, εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα, προκειμένου να συντονίσουν οι επαγγελματίες τα επόμενα βήματά τους.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις