Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Βουλιάζουν” από κόσμο τα καραβάκια του Θερμαϊκού – “Περιμένουμε 50.000 επιβάτες”!

Θεσσαλονίκη: “Βουλιάζουν” από κόσμο τα καραβάκια του Θερμαϊκού – “Περιμένουμε 50.000 επιβάτες”!

Τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά και Θεσσαλονικείς που θέλουν να απολαύσουν μια βόλτα στον Θερμαϊκό Κόλπο, επιλέγουν τα καραβάκια «Άγιος Γεώργιος» και «Ποσειδών», που πραγματοποιούν καθημερινά το δρομολόγιο μεταξύ της πόλης και της Αγίας Τριάδας, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, “δένοντας” στις κοντινές παραλίες του δήμου Θερμαϊκού, πριν επιστρέψουν στον Λευκό Πύργο και το λιμάνι…

Πολίτες κάθε ηλικίας από την Ευρώπη, ακόμα και από την πιο μακρινή Αμερική, απολαμβάνουν καθημερινά μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις στο Θερμαϊκό Κόλπο και τη ζεστή ελληνική φιλοξενία.

«Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι μας στην Περαία. Ακούσαμε γι΄ αυτό το υπέροχο καραβάκι που πηγαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία και θέλουμε να επισκεφθούμε τις παραλίες, να απολαύσουμε την ελληνική κουζίνα και να περάσουμε όμορφα. Λατρεύουμε την ελληνική φιλοξενία» επισήμανε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Αμερικανός τουρίστας, που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας τις εταιρείας που διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, Νίκο Τσαμασλή, «περίπου 25.000 επιβάτες, Θεσσαλονικείς και τουρίστες έχουν ταξιδέψει από τον Μάιο μέχρι σήμερα με τα δύο “καραβάκια” για τις κοντινές ακτές της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας και αναμένουμε να φτάσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου τους 50.000».

Η Φανή Ευσεβίου που ζει στη Θεσσαλονίκη εκμυστηρεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως χρησιμοποιεί τα δρομολόγια από τότε που ξεκίνησαν: «είναι σημαντικό για εμάς που δεν μπορούμε να φύγουμε από την πόλη, είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός. Ακόμα και το ταξιδάκι μιας ώρας στο Θερμαϊκό είναι απολαυστικό. Μακάρι να μη σταματήσει αυτό, είναι μια αναπνοή για τους Θεσσαλονικείς. Κάνουμε το μπανάκι μας και απολαμβάνουμε και το ουζάκι μας».

«Ο κόσμος είναι πραγματικά ενθουσιασμένος και με τη διαδρομή. Κάθονται πάνω και απολαμβάνουν τη θάλασσα. Ξεκινάμε από το λιμάνι κάνουμε στάση στο Λευκό Πύργο και μετά πηγαίνουμε Περαία, Νέους Επιβάτες, Αγία Τριάδα και επιστρέφουμε με την ίδια διαδρομή» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καπετάνιος του πλοίου «Άγιος Γεώργιος», Δημήτρης Παρασχάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις