Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βούτηξαν από τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας στη Θέρμη 21.319 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Βούτηξαν από τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας στη Θέρμη 21.319 ευρώ

Η απάτη στήθηκε με προσοχή και οι δράστες κατάφεραν να βουτήξουν χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Οι δράστες που ενορχηστρώνουν απάτες στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, δεν διστάζουν όπως φαίνεται να βάλουν στο στόχαστρο ακόμα και εταιρείες. Στη Θέρμη, ιδιοκτήτης είδε να κάνουν φτερά 21.319 ευρώ και πλέον περιμένει να μάθει από τους αστυνομικούς, αν θα βρεθούν τα χρήματα για να τα πάρει πίσω. Οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω κωδικών e-banking, με τον επιχειρηματία να αγνοεί τις κινήσεις που έκαναν πίσω από την πλάτη του.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 11 απάτες από την αστυνομία στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες εναντίον των κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα 50χρονος Έλληνας ισχυριζόμενος ότι ενεργούσε εκ μέρους εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας και με πρόφαση την επιστροφή χρημάτων ζήτησε τους κωδικούς e-banking πολίτη, με τους οποίους αποπειράθηκε να κάνει μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό του.

Επίσης 39χρονος αλλοδαπός μέσω ψευδούς αγγελίας πώλησης οχήματος, που ανήρτησε στο διαδίκτυο, κατάφερε να αποσπάσει από παθόντα το χρηματικό ποσό των 1.680 ευρώ.

Έξι άτομα ηλικίας 26, 53, 50, 21, 26 και 21 ετών, αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας, μέσω κωδικών e-banking, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 21.319 ευρώ.

Ειδικότερα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά δέκα Ελλήνων (τεσσάρων γυναικών και έξι αντρών) και ενός αλλοδαπού, ηλικίας από 21 έως 63 ετών, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών και σε δεδομένα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις