Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βούτηξαν δύο χρηματοκιβώτια και θησαύρισαν – Κοντά στα 500.000 ευρώ η λεία των δραστών!

Χρηματοκιβώτια

Προβληματίζουν την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη τα δύο χτυπήματα. Τα χρηματοκιβώτια βρίσκονταν σε δύο εταιρείες σε Σταυρούπολη και Θέρμη…

Δύο καταγγελίες για κλοπές ισάριθμων χρηματοκιβωτίων από εγκαταστάσεις επιχειρήσεων απασχολούν τις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.    Η πρώτη έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας Σταυρουπόλεως και σύμφωνα με αυτή, το βράδυ της περασμένης Τρίτης άγνωστοι διέρρηξαν πόρτα συστεγαζόμενων εταιρειών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που -κατά την καταγγελία- περιείχε 480.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης ότι χθες το βράδυ άγνωστοι άρπαξαν χρηματοκιβώτιο από εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που βρίσκεται σε παράδρομο της εθνικής οδού Ν. Μουδανίων – Θεσσαλονίκης. Η «λεία» των δραστών εδώ φέρεται να είναι 5.300 ευρώ. Και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

Τραυματισμός μετανάστη στη Θεσσαλονίκη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», ο νεαρός Μαροκινός, ο οποίος -υπό συνθήκες που διερευνώνται- «χτυπήθηκε» από ρεύμα υψηλής τάσης στον σταθμό του ΟΣΕ στη Σίνδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και να διακομιστεί από το τρένο σε νοσοκομείο.

Το χρονικό του τραυματισμού

Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος μετανάστης βρισκόταν μέσα σε βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Όταν, γύρω στις 20.00 χθες το βράδυ, η αμαξοστοιχία σταμάτησε στον σταθμό της Σίνδου, ο Μαροκινός φέρεται να ανέβηκε στην οροφή βαγονιού, όπου ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια. Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» κι από ‘κει στο «Παπανικολάου».

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας φαίνεται να προκύπτει ότι εκτός από τον 22χρονο, στην ίδια αμαξοστοιχία είχαν ανέβει άλλα τρία άτομα -πιθανότατα μετανάστες κι αυτοί- αλλά όταν ο συρμός έκανε στάση στο συγκεκριμένο σταθμό εκείνοι αποβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις