Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βούτηξε στη θάλασσα για να αποφύγει τη σύλληψη – «Θα πεθάνεις και εσύ σήμερα μαζί μου;»

Θεσσαλονίκη: Βούτηξε στη θάλασσα για να αποφύγει τη σύλληψη – «Θα πεθάνεις και εσύ σήμερα μαζί μου;»

Αποκαλυπτικές ήταν οι μαρτυρίες των αστυνομικών που επενέβησαν σε ένα περιστατικό στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, αφού την ώρα που προσπάθησαν να συλλάβουν έναν άνδρα, αυτός βούτηξε στη θάλασσα για να τους αποφύγει.

Το πρωί της Κυριακής (3.7.2022), σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΛΑΣ δέχθηκε κλήση για έναν άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στην Παραλία της Θεσσαλονίκης και παρενοχλούσε περαστικούς και τους έβριζε ενώ αυτοί είχαν βγει για τη βόλτα τους. Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, βούτηξε στη θάλασσα.

Ενώ αρχικά τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες, στη συνέχεια τους ξέφυγε και έπεσε τρέχοντας στον Θερμαϊκό, φωνάζοντας «αφήστε με να πεθάνω, δεν θέλω να βγω».

Όπως αναφέρει αστυνομικός που βρέθηκε εκεί, είχε μεταβεί για συνδρομή στους αστυνομικούς του Α.Τ Λευκού Πύργου, για τον αντιδραστικό Αλγερινό που προσπάθησε να διαφύγει.

«Μόλις φτάσαμε είδαμε ότι το άτομο ήταν μέσα στη θάλασσα και επειδή διαπιστώσαμε ότι η ζωή του διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, αποφασίσαμε με το συνάδελφο, από το περιπολικό του Λευκού Πύργου, να εισέλθουμε στη θάλασσα προκειμένου να τον δεσμεύσουμε, να τον ακινητοποιήσουμε και αργά-αργά να τον βγάλουμε από τη θάλασσα για να διασφαλιστεί ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή του” δήλωσε ο αστυνομικός και μεταδίδει το GRTimes.gr.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε πως το άτομο δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμο ακόμη και μέσα στο νερό και προσπαθούσε διαρκώς να απωθήσει τους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή, γύρισε προς τον αστυνομικό και τον ρώτησε, μιλώντας σπαστά ελληνικά: 

«Θα πεθάνεις και εσύ σήμερα μαζί μου;», με τον άνδρα της Ομάδας Ζ να του απαντά: «Δεν ήρθε ακόμη η ώρα σου, ούτε η δική μου, ούτε η δική σου».

Σε βάρος του 22χρονου Αλγερινού σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, εξύβριση, αντίσταση και παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις