Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό το 40% της πόλης – Το πρόγραμμα των διακοπών – Ανάρπαστα τα εμφιαλωμένα νερά!

Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό το 40% της πόλης – Το πρόγραμμα των διακοπών – Ανάρπαστα τα εμφιαλωμένα νερά!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χωρίς νερό η μισή Θεσσαλονίκη με τους κατοίκους των περιοχών να τρέχουν να προλάβουν εμφιαλωμένα νερά. Σε ποιες περιοχές θα γίνουν νέες διακοπές…

Χωρίς νερό βρίσκονται και σήμερα πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού που τροφοδοτεί με νερό, μαζί με τον Αλιάκμονα, το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της πόλης, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης από τις 10:00 έως τις 20:00 στις παρακάτω περιοχές:

  • Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου
  • Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά
  • Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών
  • Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά
  • Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά
  • Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, στις υπόλοιπες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.

Ανάρπαστα τα εμφιαλωμένα νερά στη Θεσσαλονίκη

Οι κάτοικοι των περιοχών που δεν έχουν προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά για να ξεδιψάσουν, να πλυθούν και να μαγειρέψουν. Το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΥΑΘ σπάει για ακόμα μία μέρα, αλλά χρειάζεται χρόνος μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, έκανε έκκληση για την όσο το δυνατόν λελογισμένη χρήση νερού από τους καταναλωτές, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού.

Να σημειωθεί πως, το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που παρουσιάζει σοβαρή βλάβη, ώστε να ομαλοποιηθεί στη συνέχεια σταδιακά η υδροδότηση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης.

Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ για τη βλάβη

Όπως επισημαίνει η Εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης.

Θα προηγηθούν εργασίες προετοιμασίας του σκάμματος με τοποθέτηση πασσαλοσανίδων, απομάκρυνση του σπασμένου τμήματος όπως και των υλικών που προέκυψαν από την εκσκαφή. Η προετοιμασία αυτή πριν από την αντικατάσταση δικαιολογεί και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, για τη σύντμηση του οποίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια».

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης, θα επιχειρηθούν διευθετήσεις στο δίκτυο, ώστε να υπάρξει κατά το δυνατόν ισοκατανομή της διαθέσιμης ποσότητας νερού. Μάλιστα, συνίσταται στους καταναλωτές η κατανάλωση του νερού να είναι περιορισμένη.

Πηγή: seleo.gr, thestival.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις