Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Χρυσές” παράνομες δουλειές από κομμώτριες! Το κόλπο και η συνεννόηση με πελάτισσες

Θεσσαλονίκη: “Χρυσές” παράνομες δουλειές από κομμώτριες! Το κόλπο και η συνεννόηση με πελάτισσες

Κομμωτές και κομμώτριες που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω των περιοριστικών μέτρων, βρίσκουν τρόπους να κουρέψουν κατ’ οίκον τους πελάτες τους, έστω και παράνομα. Στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 4, ότι δήθεν πηγαίνουν για παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη ή με τον κωδικό 6 προσποιούμενοι ότι βγαίνουν από το σπίτι για να αθληθούν

Όπως καταγγέλλει κομμώτρια στο thestival.gr, υπάρχει πίεση από πλευράς πελατών για να πάνε οι κομμώτριες σε σπίτια και να κάνουν βαφές και κουρέματα. Δεν διστάζουν να φτάσουν ακόμη και σε… απειλές ότι αν δεν ανταποκριθεί η δική τους κομμώτρια θα καλέσουν κάποια άλλη για να κάνει τη δουλειά, την οποία και θα κρατήσουν ακόμη και μετά τη λήξη της καραντίνας.

Ακόμη και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες κάνουν παράπονα πως το να είναι περιποιημένες «είναι θέμα ψυχολογίας». «Θα φοράμε μάσκα και οι δυο» είναι το επιχείρημα των πελατών για να πείσουν τις κομμώτριες να πάνε στο σπίτι τους.

Αντίστοιχες καταγγελίες φτάνουν και στο Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Θεσααλονίκης. Όπως αναφέρει το μέλος του Δ.Σ., Γιάννης Τριανταφύλλου, «καλούν κομμωτές στα σπίτια τους και πιο πολύ αυτούς με τα βαλιτσάκια. Απ’ότι μαθαίνουμε κάποιοι συνάδελφοί μας πηγαίνουν στα σπίτια για να επιβιώσουν», υπογραμμίζει ο ίδιος. 

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς όσους βάζουν την περιποίηση πάνω από την υγεία τους ο ίδιος προσθέτει: «Θα έλεγα καλύτερα να μείνουν ακούρευτες και άβαφες παρά να ρισκάρουν την υγεία τους και την υγεία των γύρω τους». «Δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν αντίστοιχα φαινόμενα με κομμωτές που πηγαίνουν στο σπίτι», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. «Δεν ευνοήθηκαν καθόλου τα κομμωτήρια που έκλεισαν. Το 70% δεν παίρνει καμία ενίσχυση», τονίζει ο κ. Κολοβός προσθέτοντας ότι «είμαστε σε τραγική κατάσταση». Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου, δέχεται καταγγελίες για συναδέλφους του, οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα. «Μου έχουν καταγγείλει ότι κομμώτρια πήγε σε γηροκομείο και μετέδωσε τον ιό», αναφέρει.

Ανάλογες σκηνές και καταγγελίες έχουν γίνει τόσο στην Αθήνα όσο και στην Πάτρα. Θυμηθείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News στις 18 Νοεμβρίου…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις