Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: «Χρυσή» κλοπή μπροστά στα μάτια της – Βούτηξαν μετρητά με λίρες και στο τέλος την χαιρέτησαν

23.11.2022 | 10:09
Θεσσαλονίκη: «Χρυσή» κλοπή μπροστά στα μάτια της – Βούτηξαν μετρητά με λίρες και στο τέλος την χαιρέτησαν

Λύθηκε το μυστήριο με την κλοπή σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Η άτυχη γυναίκα δεν κατάλαβε το παραμικρό. Οι δύο δράστες έκαναν τα πάντα γρήγορα και σωστά…

Η κλοπή στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκε και οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο δράστες. Εκείνον που μπήκε στο σπίτι της γυναίκας και βούτηξε μετρητά και χρυσές λίρες, με τη λεία να ξεπερνά τα 270.000 ευρώ. Μαζί με τον συνεργό του συστήθηκαν ως τεχνικοί και μπήκαν στο σπίτι. Πολύ γρήγορα κατάφεραν να απομακρυνθούν, αφού πρώτα όπως είπε η γυναίκα, την χαιρέτησαν και της είπαν ότι μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στο διαμέρισμά της.

Θύμα απατεώνων έπεσε μία 78χρονη στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως κατήγγειλε, στο σπίτι της μπήκαν δύο άτομα και της έκλεψαν χρήματα και αντικείμενα αξίας, αφού πρώτα την έπεισαν ότι είναι υπάλληλοι τεχνικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση της ηλικιωμένης στους αστυνομικούς, οι δράστες τής έκλεψαν περίπου 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες αξίας πάνω από 170.000 ευρώ. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών, εξιχνίασαν υπόθεση διακεκριμένης κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, ταυτοποιώντας τα στοιχεία του δράστη.

Πρόκειται για 23χρονο Έλληνα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2022, προσποιούμενος τον τεχνικό, εισήλθε σε διαμέρισμα 78χρονης γυναίκας στην περιοχή της Τούμπας και με τη βοήθεια άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού του, αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες πολύ μεγάλης αξίας, διάφορα χρυσαφικά και πέντε τραπεζικές κάρτες, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version