Κυριακή, 19 Μαΐ
28oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τη νύφη του με μαρμάρινο σταυρό στο κεφάλι στην κηδεία του αδερφού του

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τη νύφη του με μαρμάρινο σταυρό στο κεφάλι στην κηδεία του αδερφού του

Πρωτοφανές και μακάβριο επεισόδιο έγινε στη Θεσσαλονίκη μεταξύ συγγενών την ώρα που γινόταν η κηδεία του αγαπημένου τους προσώπου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε έναν 60χρονος, ο οποίος στην κηδεία του αδερφού του αντέδρασε σε μια κουβέντα που είπε η νύφη του καθώς την θεώρησε προσβλητική για το νεκρό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρπάξει έναν μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και να την χτυπήσει στο κεφάλι.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του δύο ελαφρυντικά: αφενός του πρότερου σύννομου βίου και αφετέρου ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω δικαιολογημένης αγανάκτησης, την οποία προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά της νύφης του.

Κατά την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο «πρωταγωνιστών» υπήρξαν τεταμένες. Το επεισόδιο συνέβη τον Νοέμβριο του 2021, στο νεκροταφείο χωριού που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αυτό που φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του 60χρονου κατηγορούμενου ήταν μία φράση που εκστόμισε η γυναίκα την ώρα της ταφής. «Εγώ σε συγχωρώ γι’ αυτά που μου ‘κανες, ο Θεός να σε συγχωρήσει…», φέρεται να ανέφερε η νύφη, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος κουνιάδος της, από την πλευρά του, αρνήθηκε την πράξη, ισχυριζόμενος ότι η νύφη του μετά την επίμαχη φράση που εκστόμισε έφυγε τρέχοντας, με συνέπεια να χάσει την ισορροπία της και να πέσει σε διπλανό τάφο.

Κατά της απόφασης ο 60χρονος άσκησε έφεση ώστε να κριθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Εκτός από την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου, το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει και για την τύχη του μαρμάρινου σταυρού -που αποτέλεσε το μέσο τέλεσης της πράξης- και είχε κατασχεθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης. Οι δικαστές αποφάσισαν, λοιπόν, να αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες του τάφου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις