Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Χτύπησε» το πρώτο κουδούνι σε γυμνάσια και λύκεια – Με θερμομέτρηση η επιστροφή των μαθητών (pics, vids)

Θεσσαλονίκη: «Χτύπησε» το πρώτο κουδούνι σε γυμνάσια και λύκεια – Με θερμομέτρηση η επιστροφή των μαθητών (pics, vids)
Φωτογραφία thesstoday.gr

Το πρώτο κουδούνι «χτύπησε» μετά από 2,5 μήνες και στα γυμνάσια και τα λύκεια της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας (1/2) στις τάξεις τους, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού

Η πανδημία έχει φέρει νέα δεδομένα στη λειτουργία των σχολείων, τα οποία πρέπει να τηρούν μια μακρά λίστα μέτρων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, θα πρέπει ο αέρας στις αίθουσες να ανανεώνεται συχνά και να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των χεριών.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ και μπορείτε να δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες, στο 1ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο και 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, η είσοδος των μαθητών στις τάξεις τους έγινε με θερμομέτρηση. 

Δείτε φωτογραφίες:

«Τα παιδιά έπρεπε να γυρίσουν στα σχολεία τους για πολλούς και διαφορετικούς λογους, όπως συναισθηματικούς, διδακτικούς και ψυχολογικούς» δήλωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας, «εμείς πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια τους στο σχολικό περιβάλλον. Έχουμε επικοινωνήσει με τους δήμους, και έχουμε στείλει όλες τις απαραίτητες οδηγίες.

Από την μεριά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, ευχήθηκε στα παιδιά μια καλή σχολική χρονιά και ανέφερε «όσον αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε».

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από Thesstoday.gr και grtimes.gr

Πηγή φωτογραφιών: Thesstoday και GRTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις