Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θράκη: Καταδίωξη και συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών! Τα μπλόκα στήθηκαν στα κατάλληλα σημεία

Θράκη: Καταδίωξη και συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών! Τα μπλόκα στήθηκαν στα κατάλληλα σημεία

Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, τρεις διακινητές, ένας 57χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες, ηλικίας 68 και 63 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 13 μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο Έλληνες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση , σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο ύψος του οικισμού Κοπτερού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 57χρονος.

Αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στην προσπάθειά του ο δράστης να διαφύγει κατευθύνθηκε στην πόλη της Ξάνθης και συνέχισε την πορεία του κινούμενος στην παλαιά εθνική οδό Ξάνθης – Καβάλας, όπου το όχημα προσέκρουσε σε κράσπεδο του οδοστρώματος και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως ο 57χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 10 μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα ανήκουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και είχε δηλωθεί κλοπή λίγες ημέρες νωρίτερα σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και δύο ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις