Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Βρήκαν αντικείμενα στην περιοχή που έχουν χαθεί οι τρεις αναρριχητές

Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Βρήκαν αντικείμενα στην περιοχή που έχουν χαθεί οι τρεις αναρριχητές
Φωτογραφία Kalavrytanews.gr

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη των τριών αναρριχητών που έχουν χαθεί κοντά στα Καλάβρυτα με το θρίλερ να εντείνεται. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα και εξετάζεται αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν κοντά στα Καλαβρυτα.

Ο δήμαρχος δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος ανέφερε μιλώντας στο newsit.gr. «Έχουν βρεθεί αντικείμενα και ρούχα τρία με τέσσερα χιλιόμετρα από τo χιονοδρομικό. Στο σημείο πηγαίνει ομάδα των ΕΚΑΜ αλλά είναι δύσκολη η πρόσβαση γιατί το σημείο είναι δύσβατο και έχει πολύ χιόνι».

Για τον εντοπισμό αντικειμένων κάνει λόγο και το pelop.gr. Οι σωστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα το πλήρωμα του ελικοπτέρου που επιχειρεί στον Χελμό για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών, εντόπισε ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε πανί που μοιάζει με κουβέρτα, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται πως είναι αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι τρεις αγνοούμενοι.

Επιπλέον τα κινητά των αγνοούμενων δεν ανταποκρίνονται, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί το τηλέφωνο του ενός εκ των τριών λειτουργούσε, είχε σήμα και χτυπούσε κανονικά. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι οι τρεις άνδρες βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε. 

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης ‘Αγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης ‘Αγριος λέει ότι είναι καλές.

Τα τρία άτομα που θεωρούνται πολύ έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία – είναι και οι ίδιοι εκπαιδευτές – ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί άλλοι αναρριχητές.

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους ήταν το μόνο που υπήρχε στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης μετά το κλείσιμό της.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις