Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τηλεφωνική απάτη στη Μαγνησία: «Θα μας κρίνει ο Θεός» είπαν οι δράστες που παγιδεύτηκαν από γιαγιά

Τηλεφωνική απάτη στη Μαγνησία: «Θα μας κρίνει ο Θεός» είπαν οι δράστες που παγιδεύτηκαν από γιαγιά

Η τηλεφωνική απάτη στη Μαγνησία στήθηκε με τη «συνταγή» ενός υποτιθέμενου θανατηφόρου τροχαίου. Η γιαγιά όμως, δεν ήταν ο εύκολος στόχος που πίστευαν οι δράστες…

Η γιαγιά που επέλεξαν να στοχοποιήσουν για να κερδίσουν χρήματα στη Μαγνησία από τηλεφωνική απάτη, δεν έχασε την ψυχραιμία της. Συμφώνησε να δώσει 70.000 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα ήθελε να παγιδέψει και να παρασύρει τους δράστες σε ραντεβού. Όταν έκλεισε το τηλέφωνο ειδοποίησε την αστυνομία. Λίγο αργότερα γίνονταν 3 συλλήψεις κάτω από το σπίτι της. Η ηλικιωμένη βρέθηκε στα δικαστήρια, αλλά οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να της ζητήσουν συγγνώμη. Της είπαν μάλιστα, ότι θα τους κρίνει ο Θεός για τα όσα έκαναν.

Χωρίς τον… ξενοδόχο φαίνεται ότι υπολόγιζε μια σπείρα απατεώνων, η οποία δρούσε τις τελευταίες ημέρες στη Μαγνησία βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως ηλικιωμένα άτομα, μερικά εκ των οποίων κατάφερε να «μαδήσει», αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά. Ωστόσο, μία 79χρονη γυναίκα από τον Αλμυρό κατάφερε να βάλει τέλος στην δράση τους, αφού δεν «τσίμπησε» στο δόλωμα που της έριξαν, όταν της τηλεφώνησε άγνωστος που συστήθηκε ως αστυνομικός και της είπε ότι ο γιος της προκάλεσε θανατηφόρο και για να αποφύγει τη φυλάκιση, η γυναίκα θα έπρεπε να δώσει 70.000 ευρώ.

Ο απατεώνας, μάλιστα, της υπέδειξε να βάλει τα χρήματα σε σακούλα και να την πετάξει από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Η ηλικιωμένη προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει τα 70.000 ευρώ μιλώντας με τον άγνωστο, αλλά μόλις έκλεισαν το τηλέφωνο ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι άνδρες καθοδήγησαν την 79χρονη και μόλις έφτασαν κάτω από το σπίτι της οι «εισπράκτορες» για να παραλάβουν τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Ρομά, ηλικίας 21, 23 και 50 ετών αντίστοιχα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, από τις Αρχές γίνεται εκτεταμένη έρευνα για να εντοπιστεί τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργός των συλληφθέντων Ρομά, με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο στη σπείρα να εμπλέκονται και άλλα άτομα τα οποία έκαναν τις τηλεφωνικές κλήσεις προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς, με σκοπό να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρήματα.

«Ντροπή σας…» ξέσπασε η 79χρονη στους δράστες

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη 3 Απριλίου στον Εισαγγελέα Βόλου από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν εντός της ημέρας (05-04). Όταν ήρθαν τετ α τετ με την 79χρονη εκείνη ξέσπασε. «Ντροπή σας» τους φώναξε, κι ένας αστυνομικός τους προέτρεψε να της ζητήσουν συγνώμη.

Εκείνοι ατάραχοι συνέχισαν να περπατούν και ανταπάντησαν αφήνοντας άναυδους αστυνομικούς και πολίτες που ήταν στα δικαστήρια: «Θα μας κρίνει ο Θεός…».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις