Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τηλεφωνική απάτη στην Άρτα: Έδωσε 13.000 ευρώ σε μια γυναίκα που έβλεπε πρώτη φορά

Τηλεφωνική απάτη στην Άρτα: Έδωσε 13.000 ευρώ σε μια γυναίκα που έβλεπε πρώτη φορά

Η τηλεφωνική απάτη στην Άρτα εξιχνιάστηκε, όμως για την ώρα τα μέλη της σπείρας παραμένουν άφαντα, όπως και τα χρήματα της άτυχης γυναίκας…

Η μία τηλεφωνική απάτη διαδέχεται την άλλη σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Άρτα, παγιδεύτηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα που είδε να κάνουν φτερά 13.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που υποδύθηκε τον γιατρό. Την έπεισε ότι η κόρη της είχε εμπλοκή σε τροχαίο και χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πάνω στον πανικό της, η άτυχη γιαγιά έκαναν όλα όσα της υπέδειξε. Συγκέντρωσε τα χρήματα και λίγο αργότερα τα έδωσε σε μια γυναίκα, μέλος της σπείρας, που έβλεπε για πρώτη φορά.

Τα χρήματα -περίπου 13.000 ευρώ- παρέλαβε από το σπίτι της ηλικιωμένης αλλοδαπή απεσταλμένη του ψευτογιατρού για τα υποτιθέμενα έξοδα νοσηλείας της κόρης της που τάχα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο.

Η Αστυνομία Άρτας ταυτοποίησε τα στοιχεία της Βουλγάρας που αναζητείται και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος της.

Ανάλογη παγίδα είχε στηθεί προ ημερών και στην Πάτρα, με μια ηλικιωμένη να βάζει σε σακούλα 7.000 ευρώ και να την αφήνει σε κάδο σκουπιδιών. Ο δράστης σε εκείνη την περίπτωση, που πήγε να παραλάβει τα χρήματα, συνελήφθη από αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις