Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τηλεφωνική απάτη στην Πάτρα: Άφησε 7.000 ευρώ σε κάδο σκουπιδιών – Η πρώτη σύλληψη

Τηλεφωνική απάτη στην Πάτρα: Άφησε 7.000 ευρώ σε κάδο σκουπιδιών – Η πρώτη σύλληψη

Η τηλεφωνική απάτη ολοκληρώθηκε και η άτυχη γυναίκα πήγε σε κάδο σκουπιδιών στην Πάτρα, τα χρήματα που ζητούσαν οι δράστες…

Οι αστυνομικοί στην Πάτρα προχώρησαν σε σύλληψη άντρα για την τηλεφωνική απάτη με θύμα ηλικιωμένη. Η άτυχη γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο του σπιτιού της και πανικοβλήθηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Οι δράστες την έπεισαν πως ένα από τα παιδιά της είχε τραυματιστεί σε σοβαρό τροχαίο και έπρεπε να πληρώσει για τα έξοδα του χειρουργείου. Η γυναίκα πάνω στον πανικό της δέχτηκε και έκανε όσα της υπέδειξαν. Έβαλε 7.000 ευρώ σε μια σακούλα και τα τοποθέτησε σε κάδο σκουπιδιών. Ένα από τα μέλη της σπείρας συνελήφθη, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνα για τους συνεργούς του.

Συνελήφθη, το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο συλληφθείς με συνεργούς του, που αναζητούνται, στις 27-02-2024 στην Πάτρα, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα της εμπλοκής παιδιού της, σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, της είπε ότι χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Η ηλικιώμενη πείστηκε από τους ισχυρισμούς των απατεώνων και τοποθέτησε καθ υπόδειξή τους σε κάδο απορριμάτων μια συσκευασία, που περιείχε 7.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια αφαίρεσαν οι κατηγορούμενοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις