Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Τηλεφωνική απάτη στις Σέρρες: Πέταξε χρυσές λίρες Αγγλίας από το μπαλκόνι του σπιτιού της

Τηλεφωνική απάτη στις Σέρρες: Πέταξε χρυσές λίρες Αγγλίας από το μπαλκόνι του σπιτιού της

Η τηλεφωνική απάτη στις Σέρρες έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη. Θύμα μια γυναίκα που πίστεψε τους δράστες και πάνω στον πανικό της έκανε το μεγάλο λάθος…

Η μία τηλεφωνική απάτη διαδέχεται την άλλη και στις Σέρρες. Οι καταγγελίες στην αστυνομία πέφτουν βροχή και δείχνουν ότι οι σπείρες συνεχίζουν να χτυπούν και να κερδίζουν χρήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και τους λένε το ίδιο παραμύθι. Ότι κάποιο από τα παιδιά τους ενεπλάκη σε τροχαίο και χρειάζονται χρήματα είτε για να μην συλληφθεί, είτε για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Κάπως έτσι την πάτησε και μια γυναίκα στις Σέρρες, που πέταξε από το μπαλκόνι της, χρυσές λίρες Αγγλίας.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν ενταθεί τα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης, με επιτήδειους που ζητούν χρήματα. Από τον Έβρο μέχρι και τη Λάρισα, σπείρες τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι κάποιο παιδί τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, ζητούν την άμεση καταβολή χρημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάνουν ακόμη και 200 τηλεφωνήματα την ημέρα! Είναι μάλιστα τόσο αδίστακτοι που τελευταία έπεισαν μία γυναίκα στις Σέρρες, να πετάξει χρυσές λίρες Αγγλίας από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Την προσοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων συνιστά ο Γιάννης Κούνιος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών. Πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη στα σύνορα 37χρονος Βούλγαρος που είχε αποσπάσει με απάτη 17.000 ευρώ στις Σέρρες και διαπιστώθηκε ότι εμπλεκόταν σε αντίστοιχη υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη.

Η μέθοδός τους βασίζεται στη συνεχή απασχόληση του θύματος, καθώς δεν σταματούν τα τηλέφωνα μέχρι να πάρουν τα χρήματα, τόνισε ο κ. Κούνιος, ενώ ανέφερε παράδειγμα στο οποίο οι απατεώνες είχαν το τηλέφωνο ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να ξημερώσει και να πάει το θύμα στην τράπεζα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις