Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Τηλεφωνική απάτη στο Κιλκίς: Έτσι παγίδεψαν γυναίκα και βούτηξαν 18.000 ευρώ

Τηλεφωνική απάτη στο Κιλκίς: Έτσι παγίδεψαν γυναίκα και βούτηξαν 18.000 ευρώ

Η τηλεφωνική απάτη έχει γίνει θέμα συζήτησης στο Κιλκίς. Οι καταγγελίες συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη…

Συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας στο Κιλκίς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 24 ετών από τη Βουλγαρία για τηλεφωνικές απάτες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, μαζί με συνεργό τους, συνέστησαν εγκληματική ομάδα και τηλεφωνούσαν σε πολίτες προσποιούμενοι τον γιατρό ή τα συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν έχουν τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να χειρουργηθούν.

Το μεσημέρι της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, ο συνεργός τους προσποιούμενος τον γιατρό, τηλεφώνησε σε 62χρονη γυναίκα σε περιοχή του Κιλκίς και με το πρόσχημα ότι δήθεν η ανήλικη εγγονή της έχει τραυματιστεί, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η μία από τις αλλοδαπές γυναίκες.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, οι δύο αλλοδαπές γυναίκες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα στον Προμαχώνα Σερρών, τη στιγμή που προσπάθησαν να εξέλθουν από τη χώρα. Σε έρευνα του οχήματος, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο το χρηματικό ποσό των 17.200 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα. Επίσης στο όχημά τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία απομίμηση πιστολιού (ρέπλικα).

Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 250 λέβα Βουλγαρίας, που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησαν. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε, ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, τηλεφώνησαν σε ακόμη τρεις πολίτες προσποιούμενοι τα συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα  οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις