Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Τηλεφωνική απάτη: Συλλήψεις στη Λαμία για την κλοπή 5.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Τηλεφωνική απάτη: Συλλήψεις στη Λαμία για την κλοπή 5.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Συλλήψεις στη Λαμία μετά από τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας. Το θύμα είχε παραδώσει τα χρήματα σε έναν από τους απατεώνες…

Η τηλεφωνική απάτη στη Λαμία ολοκληρώθηκε, οι δράστες πήραν στα χέρια τους 5.000 ευρώ, αλλά δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν. Οι αστυνομικοί τους τσάκωσαν στα ΚΤΕΛ της πόλης και τους πέρασαν χειροπέδες. Οι συλλήψεις τους, έγιναν την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν από την πόλη, ενώ πάνω τους βρέθηκαν τα χρήματα που είχαν καταφέρει να πάρουν από την άτυχη γυναίκα.

Δεν χάρηκαν για πολλές ώρες την «επιτυχία» τους σε βάρος ανυποψίαστης ηλικιωμένης, δύο Βούλγαροι που το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11) κατάφεραν με το σενάριο του ατυχήματος συγγενικού της προσώπου, να της αποσπάσουν 5.000 ευρώ.

Οι θρασύτατοι απατεώνες αυτή τη φορά δεν υπολόγισαν σωστά ότι η περιγραφή της ηλικιωμένης στους αστυνομικούς θα ήταν ικανή ώστε να εντοπιστούν και τελικά έπεσαν στα χέρια των Αρχών, την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν με το ΚΤΕΛ για γειτονικό νομό.

Πρόκειται για έναν 41χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι είχαν πάνω τους το συγκεκριμένο ποσό και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας. Οι απατεώνες είχαν τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη και με πρόσχημα ότι η εγγονή της είχε ένα σοβαρό ατύχημα, της απέσπασαν 5.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί.

Το ποσό το παρέδωσε η ίδια η ηλικιωμένη σε άνδρα – τον οποίο περιέγραψε στους αστυνομικούς – σε σημείο της Λεωφόρου Καλυβίων κοντά στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το διάστημα από 23 μέχρι 25/11 σημειώθηκαν πολλά ακόμη περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης ηλικιωμένων ανθρώπων, κάποια εκ των οποίων καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, αλλά τα περισσότερα όχι. Μάλιστα οι απατεώνες δεν προσποιούνται μόνο τους γιατρούς, αλλά και τους αστυνομικούς, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το σενάριο θέλει το αγαπημένο πρόσωπο του θύματος να είναι εκείνο που προκάλεσε το σοβαρό ατύχημα και τα χρήματα χρειάζονται για να γλυτώσει τη φυλακή!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις