Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τίμια Ζώνη Παναγίας: Ουρές πιστών στον Βόλο για να προσκυνήσουν – Δείτε εικόνες

Τίμια Ζώνη Παναγίας: Ουρές πιστών στον Βόλο για να προσκυνήσουν – Δείτε εικόνες

Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Θεοτόκου που έχει διασωθεί από το επίγειο πέρασμά Της…

Την ανάμνηση της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμά η εκκλησία μας σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου. Η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος κατέχει τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς.

Η Τιμία Ζώνη μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Τιμίας Ζώνης του Εκκλησιαστικού Ξενώνος της Άλλης Μεριάς, από την Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Πιστοί σχημάτισαν ουρές για να προσκυνήσουν, να ανάψουν κερί και να προσευχηθούν.

Κατά την ιερή παράδοση την Αγία Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά τον θάνατο της και στη συνέχεια την ταφή της. Θεωρείται πανίερο προσκύνημα, εκ του γεγονότος ότι αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί από το επίγειο πέρασμά Της. Δείτε τις εικόνες του thenewspaper.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις