Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Τήνος: «Κρατούσα τη βαλίτσα για σωσίβιο» δηλώνει στο Live News η 83χρονη που έπεσε στο λιμάνι

Τήνος: «Κρατούσα τη βαλίτσα για σωσίβιο» δηλώνει στο Live News η 83χρονη που έπεσε στο λιμάνι

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα για σωσίβιο», δήλωσε η 83χρονη που έπεσε στη θάλασσα από το Blue Star Paros στο λιμάνι της Τήνου, με αποτέλεσμα να βουτάνε μέλη του πληρώματος του πλοίου για να τη σώσουν.

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες Δευτέρα (18.9.2023) το μεσημέρι στο λιμάνι της Τήνου, όταν μια 83χρονη γυναίκα έπεσε στη θάλασσα από το Blue Star Paros που επιβιβαζόταν. Ύπαρχος, καβοδέτης και Λιμενικοί βούτηξαν για να τη σώσουν, με την ίδια να διατηρεί την ψυχραιμία της και τελικά να φεύγει κανονικά με το πλοίο για τον Πειραιά.

Μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η 83χρονη περιγράφει όλα όσα έγιναν και έζησε η ίδια στο λιμάνι της Τήνου, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο Blue Star Paros.

«Ο αέρας με πήρε, ο αέρας με έριξε στο νερό. Γύρισε τη βαλίτσα και η βαλίτσα με πήρε από κάτω, δεν πρόλαβα να στηριχτώ σωστά. Ήμουν μόνη μου. Τρεις με τέσσερις άνθρωποι ήταν πάνω στη ράμπα εκείνη την στιγμή», δηλώνει η 83χρονη.

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Έπεσα κάτω, μπήκα στο βάθος που με έβγαλε το βάρος μου και ανέβηκα. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα, ήταν το σωσίβιό μου», λέει η 83χρονη στο LIVE NEWS.

«Δεν το σκέφτηκα καθόλου»

«Εγώ ήμουν περίπου στα 10 μέτρα λίγο πιο πίσω από το πλοίο. Είδα μία αναστάτωση γενικά από την αριστερή πλευρά στη ράμπα, έβλεπα κοιτούσαν στο νερό και μετά κάποιος φώναξε ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, ούτε είχα δει ποιος είναι, τι είναι, πού είναι», λέει ο καβοδέτης του πλοίου.

«Έπεσα δίπλα της, την έπιασα κατευθείαν. Η αλήθεια είναι ότι κρατούσε μία βαλίτσα η κυρία, γι’ αυτό λέω ήταν και εκείνη πάρα πολύ ψύχραιμη, κρατούσε μία βαλίτσα η οποία τη βοήθησε τουλάχιστον μέχρι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα να μπορεί να σταθεί», αναφέρει επίσης ο καβοδέτης.

Όση ώρα ήταν όλοι μες στη θάλασσα προσπαθώντας να σώσουν την 83χρονη, από τα μεγάφωνα του πλοίου οι επιβάτες άκουγαν μηνύματα της εταιρείας να μην πανικοβληθούν και να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Ήμουν επάνω στην έξω μεριά του παραθύρου, στο μπαλκόνι. Αγχώθηκα, γιατί είχα στον νου μου, ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη. Το σκεφτόμουν και λέω ελπίζω να τη σώσουν, φώναζαν και από πάνω σε εμάς, ‘σώστε την’ και ‘σώστε την’», σημειώνει επιβάτης του πλοίου.

«Την τραβήξαμε από το νερό, ήταν καλά στην υγεία της, κάτι εκδορές είχε μόνο στα χέρια. Αμέσως είχε ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ, ήταν μία οργανωμένη διαδικασία γενικά. Οι προϊστάμενοι, Λιμενική Αρχή, τα παιδιά ήταν στο λεπτό, δύναμη περίπου 10 άτομα, στο λιμάνι», προσθέτει μεταξύ άλλων ο καβοδέτης.

«Ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος»

Η 83χρονη φαίνεται να έχει βγει πάνω στο λιμάνι και άντρες του λιμενικού να την σκεπάζουν με μία κουβέρτα μέχρι να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

«Είμαι λίγο θαρραλέα. Εντάξει, όλα καλά. Σήμερα είμαι σπίτι μου, έπλυνα τα βρεγμένα μου. Ήταν ένα ευχάριστο ταξιδάκι πηγαίνοντας, ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος. Ευχαριστώ την Παναγία που μου έδωσε σωστές κινήσεις από μέρους μου».

Λίγα λεπτά αργότερα, δήλωσε πως ήταν καλά στην υγεία της και επιβιβάστηκε στο πλοίο αφού πρώτα ευχαρίστησε τον ύπαρχο, τον καβοδέτη και τους λιμενικούς που βούτηξαν και της έσωσαν τη ζωή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις